Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Συνεχίζονται οι δοκιμές ψηφιακής αυτόματης ζεύξης στην Ελβετία

Αυτό φέρνει τον κλάδο πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου του για αντικατάσταση της χειροκίνητης ζεύξης με αυτόματη σύζευξη έως το 2030.
Η δοκιμή ενός ψηφιακού αυτόματου συνδέσμου (DAC) για εμπορευματικές σιδηροδρομικές γραμμές συνεχίζεται με δοκιμές από την SBB Cargo στην Ελβετία

Οι εμπορευματικές σιδηροδρομικές μεταφορές πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικές και απλούστερες προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και της αγοράς, να μεταφέρουν περισσότερα αγαθά στις σιδηροτροχιές και επομένως να επιτύχουν τη στροφή προς την επίτευξη των κλιματικών στόχων σε όλη την Ευρώπη.

Η ψηφιοποίηση μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, με το DAC να θέτει τα θεμέλια για σημαντικά ταχύτερες και αποτελεσματικότερες διαδικασίες.

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δοκιμών DAC ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο στη Γερμανία , μεταφέροντας στην Αυστρία και την Ελβετία. Αυτό διαχειρίζεται η DAC4EU, μια ευρωπαϊκή κοινοπραξία που αποτελείται από την Deutsche Bahn, την OEBB Rail Cargo Group, την DB Cargo, την SBB Cargo, την Ermewa, την GATX Rail Europe και την VTG.

Η ψηφιακή εμπορευματική αμαξοστοιχία – χρηματοδοτούμενη από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ψηφιακών και Μεταφορών (BMVD) – αποτελείται από 13 διαφορετικά φορτηγά βαγόνια εκτός από ένα βαγόνι μέτρησης DB Systemtechnik, τα οποία συνδέονται με την DAC.

Εκτός από τη μηχανική και ψηφιακή σύνδεση, ο ηλεκτρικός σύνδεσμος διαθέτει συνεχή γραμμή ισχύος και δεδομένων. Αυτό επιτρέπει την επικοινωνία δεδομένων σε ολόκληρο τον συνδυασμό αμαξοστοιχίας.

Η SBB Cargo βάζει το δοκιμαστικό τρένο στο ελβετικό δίκτυο αυτόν τον μήνα, ταξιδεύοντας στον άξονα Gotthard. Οι διαδικασίες συναρμολόγησης διεξήχθησαν εντατικά στο Zurich Mülligen και στη Βασιλεία Kleinhünigen Hafen καθώς και στα ναυπηγεία Marshalling Limmattal και Basel.

Τα ευρήματα από τις δοκιμές θα εισρεύσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του DAC.

Στην Ελβετία, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών (BAV), η Ένωση Δημοσίων Μεταφορών (VöV) και η Ένωση Ναυτιλιακών Εταιρειών (VAP) βρίσκονται πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία.

Μαζί με τις εταιρείες σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών και τους ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων, αναπτύσσουν επί του παρόντος ένα προσχέδιο διαβούλευσης για τη λήψη πολιτικών αποφάσεων για την εισαγωγή και τη χρηματοδότηση του DAC στις ελβετικές σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές.

railway-news.com
sidirodromikanea.blogspot.com