Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Το Ηνωμένο Βασίλειο χτυπιέται από τις καταιγίδες Dudley και Eunice. Μεγάλες ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προετοιμάζεται για την καταιγίδα Eunice, ένα ακόμα πιο ισχυρό καιρικό σύστημα που έρχεται στα ανοιχτά του Ατλαντικού. Το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει πληγεί ιδιαίτερα σκληρά, με όλα τα δρομολόγια να έχουν ανασταλεί στη Σκωτία την Τετάρτη και τα ίδια μέτρα λαμβάνονται στην Ουαλία για σήμερα  Παρασκευή.

Σε ένα σπάνιο μέτρο, το Λονδίνο μπήκε στη λίστα Red Warning - το υψηλότερο επίπεδο μετεωρολογικής συναγερμού - για πρώτη φορά από το 1987, το έτος που εξακολουθεί να θυμόμαστε ως η Μεγάλη Καταιγίδα, όταν οι άνεμοι δυνάμεων τυφώνα προκάλεσαν μόνιμες ζημιές στη Νοτιοανατολική πλευρά.
Αλλά ακόμη και πριν από αυτό, η καταιγίδα επηρέασε τον σιδηρόδρομο. Η Network Rail, η υπηρεσία διαχείρισης υποδομής του Ηνωμένου Βασιλείου, δημοσίευσε αυτό το απίστευτο στιγμιότυπο (εικόνα κεφαλίδας) ενός δέντρου που ανατινάχθηκε στην κύρια γραμμή της Δυτικής Ακτής την Πέμπτη (17 Φεβρουαρίου). Σημειωτέον, αυτό έγινε πριν από την έκδοση «κόκκινης προειδοποίησης» από την Μετεωρολογική Υπηρεσία για τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Έρχεται μακρύ Σαββατοκύριακο

Η εικόνα ενός δέντρου που έρχεται σε επαφή με τα εναέρια καλώδια καταγράφηκε από μια κάμερα Network Rail στο Beattock Summit στη Σκωτία, στην περιοχή Dumfries και Galloway. Το Beattock, γνωστό σε γενιές σιδηροδρομικών εργαζομένων, βρίσκεται μόλις τριάντα λεπτά νότια της Γλασκώβης και απαθανατίστηκε στο ποίημα του WH Auden « Night Mail ». Η σύνοδος κορυφής ήταν μια πρόκληση για τα τρένα που μεταφέρονται με ατμό για πάνω από έναν αιώνα, και εξακολουθεί να απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές οδήγησης για να κατακτηθεί. Η εμπορευματική κίνηση πραγματοποιείται συχνά στους βρόχους διέλευσης στην κορυφή.

Με την ηπειρωτική Ευρώπη να αναμένεται να βρεθεί ξανά στη γραμμή βολής την επόμενη εβδομάδα, τα βρετανικά νησιά έχουν ήδη βιώσει τα χειρότερα. Όλες οι μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία έχουν ήδη επηρεαστεί και οι εμπορευματικές μεταφορές δεν έχουν ξεφύγει από τη διακοπή. Ομάδες Network Rail έχουν βγει στις ράγες – ιδιαίτερα στα δυτικά του Ηνωμένου Βασιλείου, επισκευάζοντας ζημιές και επιθεωρώντας γραμμές. Με την ακόμη πιο ισχυρή Storm Eunice να πλησιάζει το απόγευμα της Παρασκευής, χτυπώντας πιο δυνατά το νότο – αναμένεται να είναι ένα μακρύ Σαββατοκύριακο για τις ομάδες της έκτακτης ανάγκης.

railfreight.com
sidirodromikanea.blogspot.com