Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Νέα Ζηλανδία: Το γραφικό τρένο TranzAlpine επιστρέφει στις συναρπαστικές διαδρομές.


Οι επιβάτες επιβιβάζονται στο τρένο TranzAlpine στο σιδηροδρομικό σταθμό Christchurch το πρωί της Παρασκευής.

Το πρωί της Παρασκευής, οι επιβάτες επιβιβάστηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό Christchurch το πρωί της Παρασκευής για το πρώτο ταξίδι TranzAlpine στις νότιες Άλπεις στο Greymouth από τα μέσα Αυγούστου.

Η εταιρεία σιδηροδρόμων KiwiRail, που ανήκει στο στέμμα, είχε θέσει σε αναμονή τις γραφικές διαδρομές της όταν η Νέα Ζηλανδία μπήκε στο lockdown του 2021. Ανέστειλε επίσης τα ταξίδια το 2020.
Ο Goodall είπε ότι το TranzAlpine ήταν η πιο γνωστή και πιο επιτυχημένη υπηρεσία τουριστικού τρένου.
«Από την έναρξη της πανδημίας πριν από δύο χρόνια, είναι πολύ δύσκολο για τους τουριστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο και στη Νέα Ζηλανδία», είπε.
Τον περασμένο μήνα, η KiwiRail ανακοίνωσε τα άλλα δύο γραφικά της ταξίδια με τρένο - το Auckland-to-Wellington Northern Explorer και το Picton-to-Christchurch Coast Pacific - θα παραμείνουν σε αναστολή , με το προσωπικό να αποσπάται σε άλλες περιοχές.
Ανέφερε ότι τα δρομολόγια ενδέχεται να επιστρέψουν σε τροποποιημένη μορφή όταν τα σύνορα ανοίξουν ξανά και ο διεθνής τουρισμός ανακάμψει.

Η εταιρεία ανέφερε ότι τα γραφικά τρένα της αναμένεται να χάσουν σχεδόν 10 εκατομμύρια δολάρια αυτό το οικονομικό έτος.
Το TranzAlpine απεικονίζεται κατά τη διάρκεια ενός χειμερινού ταξιδιού.

«Εργαζόμαστε πάνω σε επιλογές που πιστεύουμε ότι θα είναι πιο ελκυστικές και θα κάνουμε ανακοινώσεις για αυτές σε εύθετο χρόνο».

Το KiwiRail προσφέρει οικογενειακές εκπτώσεις για το TranzAlpine και κάνει κρατήσεις για ταξίδια μέχρι τον Μάιο. Σύντομα θα ανακοινώσει το χειμερινό της πρόγραμμα.

stuff.co.nz
sidirodromikanea.blogspot.com