Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Στοκχόλμη: Το πιο εντυπωσιακό “υπόγειο” αξιοθέατο στον κόσμο είναι η “μακρύτερη γκαλερί τέχνης”!



Το Μετρό της Στοκχόλμης είναι αναμφίβολα ένα μνημείο σύγχρονης τέχνης και δεν αποκαλείται τυχαία «η μακρύτερη γκαλερί τέχνης στον κόσμο». Είναι ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη, με τη μοντέρνα και φουτουριστική τάση να επικρατεί στη διακόσμηση των σταθμών του, ενώ αποτελεί από μόνο του το πιο εντυπωσιακό “υπόγειο” αξιοθέατο για τους επισκέπτες…

Το σύστημα του Μετρό στην Στοκχόλμη περιλαμβάνει 100 σταθμούς, 47 υπόγειους και 53 υπέργειους, ένα από τα ωραιότερα στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, που κερδίζει τα βλέμματα. Κάποια εντυπωσιακά αξιοθέατα στον κόσμο είναι “κρυμμένα” κάτω από τη γη και ένα από αυτά είναι σίγουρα το μετρό της Στοκχόλμης.

Ένα “υπόγειο” αξιοθέατο

Το Μετρό της Στοκχόλμης θεωρείται το ωραιότερο στην Ευρώπη και αποκαλείται “έργο τέχνης” αφού κάθε σταθμός είναι διακοσμημένος με εντυπωσιακά παλιά και σύγχρονα έργα από περισσότερους από 150 δημιουργούς.

Από τους 100 σταθμούς οι 47 είναι υπόγειοι, ενώ οι εφτά γραμμές ξεχωρίζουν με χρώματα «παλαιότητας»: οι πράσινοι σταθμοί εγκαινιάστηκαν το 1950, οι κόκκινοι το 1964 και οι μπλε είναι οι νεότεροι (1974) και βρίσκονται στο βαθύτερο σημείο κάτω από την πόλη.
Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες


travelstyle.gr
http://sidirodromikanea.blogspot.com/