Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Νέο νυχτερινό τρένο που θα συνδέει τις κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι.


Η υπηρεσία ύπνου τρένου θα συνδέσει μερικές από τις πιο αγαπημένες πρωτεύουσες της Ευρώπης, όπως οι Βρυξέλλες, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και η Πράγα

Αυτό το καλοκαίρι, οι ενθουσιώδεις ταξιδιώτες των σιδηροδρόμων θα μπορούν να επιβιβαστούν στο νεότερο, βιώσιμο τρένο ύπνου της Ευρώπης που συνδέει μερικές από τις πιο επιθυμητές πόλεις της ηπείρου.
Το European Sleeper θα παρέχει νυχτερινή υπηρεσία σε μια διαδρομή που συνδέει τις πρωτεύουσες των Βρυξελλών, του Άμστερνταμ, του Βερολίνου και της Πράγας.
Όσοι ταξιδεύουν από το Λονδίνο μπορούν να πάρουν το Eurostar και να αλλάξουν στις Βρυξέλλες για να επιβιβαστούν στην υπηρεσία.
Τα νυχτερινά τρένα θα λειτουργούν πρώτα για τρεις ημέρες την εβδομάδα, με πρόθεση να αυξηθούν σε καθημερινή υπηρεσία, ανάλογα με τη ζήτηση.


Το τρένο θα πάει μέσω του σταθμού Antwerpen, Βέλγιο (Shutterstock)

Οι επιβάτες θα φύγουν από τις Βρυξέλλες γύρω στις 19.30, θα περάσουν από προορισμούς όπως το Ρότερνταμ, το Αννόβερο και η Δρέσδη και θα ξυπνήσουν στην παραμυθένια πόλη της Πράγας, φτάνοντας μόλις μετά τις 10 το πρωί.
Επιπλέον, οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία γνωρίζοντας ότι ταξιδεύουν με τον καλύτερο τρόπο για το περιβάλλον, καθώς τα τρένα παράγουν 75 τόνους λιγότερες εκπομπές CO2 από ό,τι αν πραγματοποιούσαν το ίδιο ταξίδι με αεροπλάνο.
Όλοι όσοι έχουν εισιτήριο μπορούν επίσης να περιμένουν δωρεάν Wi-Fi, καφέ και πρωινό στο πλοίο.
Αυτή είναι μόνο η αρχή για το European Sleeper. Η ολλανδοβελγική εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει περισσότερα νυχτερινά τρένα τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας από τις Βρυξέλλες απευθείας στη Βαρσοβία το 2023.
Περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών έναρξης, των επιπέδων άνεσης και των ναύλων των τρένων δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, με τα εισιτήρια να αναμένεται να κυκλοφορήσουν την άνοιξη του 2022. Μείνετε ενημερωμένοι με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, εγγραφείτε στον ιστότοπο της European Sleeper .

wanderlust.co.uk
sidirodromikanea.blogspot.com