Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Έτσι δεν «κολλάνε» στα χιόνια τα τρένα στα σοβαρά κράτη (βίντεο)

Πώς διασφαλίζετε ότι θα μείνουν ανοιχτές οι γραμμές των τρένων όταν έχει χιόνι ή παγετό - Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για περίπου 200 χρόνια
Η κακοκαιρία «Ελπίς» - πέραν όλων των άλλων - ανέδειξε και το πόσο ανέτοιμη υπήρξε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του δικτύου της εν μέσω χιονιά.

Μυρτώ Αρετάκη

Και μπορεί οι επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν να μπορούν να διεκδικήσουν τώρα 1.000 ευρώ αποζημίωση, ωστόσο, σε πολλά κράτη έχουν βρεί τρόπους να αποφεύγονται τέτοιες δυσλειτουργίες κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Στο παρακάτω βίντεο, μπορείτε να δείτε τις μικρές φωτιές στις γραμμές του σιδηροδρομικού δικτύου στο Σικάγο των ΗΠΑ, που διαφαλίζουν πως αυτές θα μείνουν ανοιχτές και δεν θα παγώσουν.

Η πρακτική αυτή χρησιμοποιείται συχνά - και μάλιστα εδώ και 200 χρόνια - με σκοπό να μην παρακωλύονται οι μετακινήσεις των πολιτών όταν πέφτει χιόνι ή σημειώνονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Οι μικρές φωτιές που δεν επιτρέπουν στις γραμμές να παγώσουν μπορούν να «καίνε» είτε με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος είτε με μικρές εστίες γκαζιού.

Εφόσον δεν υπάρχει το συγκεκριμένο σύστημα θέρμανσης, ωστόσο, υπάρχει και η εναλλακτική της χρήσης ειδικών εργαλείων - σαν φλόγιστρα - από εξειδικευμένα συνεργεία.

dikaiologitika.gr
sidirodromikanea.blogspot.com