Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Η Κίνα παρουσιάζει το νέο τρένο σφαίρα ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Η Κίνα λάνσαρε ένα εξατομικευμένο τρένο Fuxing με την ικανότητα να τρέχει με τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα.

Στο πλαίσιο του εναρκτήριου ταξιδιού του, το τρένο ταξίδεψε κατά μήκος του σιδηροδρόμου υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Πεκίνο με τη Zhangjiakou, την πόλη που φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας Beijing-Zhangjiakou θα υποστηρίξει τις υπηρεσίες επιβατών για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022, που θα διαρκέσουν από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 16 Μαρτίου.
Αυτό το τρένο λέγεται ότι είναι το πρώτο τρένο υψηλής ταχύτητας στον κόσμο που διαθέτει στούντιο ζωντανής μετάδοσης 5G, το οποίο μπορεί να μεταδίδει περιεχόμενο χρησιμοποιώντας 5G.
Το ηλεκτρικό τρένο πολλαπλών μονάδων (EMU) οκτώ αυτοκινήτων θα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 560 άτομα, με ένα από τα βαγόνια να περιλαμβάνει χώρο εργασίας πολυμέσων.
Το τρένο θα περιλαμβάνει επίσης συσκευές καθαρισμού αέρα, ερμάρια για εξοπλισμό σκι και χώρους προσβάσιμους από αναπηρικά αμαξίδια, καθώς και υποστήριξη του δορυφορικού συστήματος πλοήγησης BeiDou.
Ο αναπληρωτής επικεφαλής του CRRC Changchun Railway Vehicles Engineering Research Center Zhu Yan είπε από το Xinhua: «Περισσότεροι από 2.700 αυτόματοι αισθητήρες επιθεώρησης στο τρένο μπορούν να συλλέγουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και να παρέχουν προτάσεις λειτουργίας και συντήρησης μετά τον υπολογισμό.
«Με παλαιότερα μοντέλα τρένων, όλα τα φίλτρα κλιματισμού έπρεπε να αντικαθίστανται τακτικά. Με τους αισθητήρες παρακολούθησης πίεσης φίλτρου, το τμήμα με το πιο σοβαρό μπλοκάρισμα σκόνης μπορεί να στοχευτεί για αντικατάσταση.»
Οι υπηρεσίες επιβατών στον σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας Πεκίνο-Zhangjiakou ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2019 με στόχο την υποστήριξη της ενδοαστικής κυκλοφορίας καθώς και της μετακίνησης μεταξύ των Ολυμπιακών χώρων.
Η διαδρομή φέρεται να είναι η πρώτη που επιτυγχάνει αυτόνομη οδήγηση με ταχύτητα 350 χλμ/ώρα.
Αντικαθιστώντας τους ανθρώπινους οδηγούς, το σύστημα αυτόνομης οδήγησης στο ταξίδι Zhangjiakou-Πεκίνο προβλέπεται να μειώσει τη χρήση ενέργειας έως και 7%.

railway-technology.com
sidirodromikanea.blogspot.com