Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Πόρισμα: Σε αστάθεια εδαφών αποδίδεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα το 2020 κοντά στο Στρασβούργο

Τα ευρήματα για την αιτία που οδήγησε πριν από δυο σχεδόν ύστερα από μια ξαφνική κατολίσθηση στο σιδηροδρομικό δυστύχημα 70 χλμ. μακριά από Στρασβούργο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 22 άτομα εκ των οποίων αρκετά σοβαρά παρουσίασε σήμερα η γαλλική αρχή διερεύνησης ατυχημάτων.

Κώστας Δαβάνης

Σύμφωνα με το πόρισμα ο λόγος του ατυχήματος έγκειται στην αστάθεια στοπρανές στο οποίο κινούνταν το τρένο. ¨όπως τονίζεται στην τελική έκθεση, η σταθερότητα του εδάφους υποεκτιμήθηκε κατά τη διάρκεια των γεωλογικών ερευνών του υπεδάφους και ορισμένοι γεωμηχανικοί παράγοντες επιρροής δεν ελέγχθηκαν επισταμένως με βάση προηγούμενες καταρρεύσεις.
Το γαλλικό τρένο υψηλής ταχύτητας TGV εκτελούσε στις 5 Μαρτίου 2020το δρομολόγιο από την Κολμάρ προς το Παρίσι με 307 επιβάτες και ταχύτητα 284 χιλιόμετρων την ώρα όταν προσέκρουσε σε σωρό χωμάτων στις γραμμές με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί.
Ο μηχανοδηγός τραυματίστηκε τότε σοβαρά, ενω οι περισσότεροι από τους επιβάτες υπέστησαν μώλωπες και σοκ. Το τρένο εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Ινγκενσχαιμ βορειοδυτικά του Στρασβούργου, και περίπου 40 χιλιόμετρα από τα γερμανικά σύνορα.

ertnews.gr
sidirodromikanea.blogspot.com