Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Καρδίτσα: Υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης των χώρων του ΟΣΕ για την ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου.


Υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης των χώρων του ΟΣΕ προκειμένου να ξεκινήσει το έργο της παράκαμψης Καρδίτσας, στο τμήμα από έξοδο προς Αγιοπηγή μέχρι την έξοδο προς Μητρόπολη, με το οποίο η Καρδίτσα είναι η πρώτη Θεσσαλική πόλη που αποκτά ολοκληρωμένο περιφερειακό δακτύλιο. 

Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια συναντήσεων που είχε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός με τον Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα, τον Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου και Εκτελεστικό Μέλος Θανάση Κοτταρά και τον Διευθυντή, αρμόδιο για έργα ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Μουρουδέλη.

«Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Τεχνική μας Υπηρεσία, σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, χρηματοδοτήσαμε με 8,5 εκατομμύρια ευρώ, δημοπρατήσαμε και εγκαθίσταται ο ανάδοχος του μεγάλου έργου με το οποίο η Καρδίτσα καθίσταται οδικά, μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Το έργο αναβαθμίζει την πρόσβαση του σιδηροδρομικού σταθμού της Καρδίτσας, με τη διαμόρφωση κόμβου και χώρων προσωρινής στάθμευσης. Επίσης, για πρώτη φορά στην Καρδίτσα τοποθετούνται ηχοπετάσματα κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, στο τμήμα του έργου, με στόχο την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, την προστασία έναντι του θορύβου από τη λειτουργία των συρμών και την αναβάθμιση του αστικού τοπίου.

«Ευχαριστώ τη Διοίκηση του ΟΣΕ που ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Με τη σύμβαση παραχώρησης που υπογράψαμε, μπορούμε να ξεκινήσουμε άμεσα το έργο» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

thessaliatv.gr
sidirodromikanea.blogspot.com