Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Η Ευρώπη αποχαιρετά το 2021, «Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων»- Τα πλεονεκτήματα του τρένου.

Η Ευρώπη αποχαιρετά το 2021, «Ευρωπαϊκό έτος Σιδηροδρόμων», θυμίζοντας τα πλεονεκτήματα του τρένου στα ταξίδια μας.

Η ΕΕ κήρυξε πέρυσι το 2021 με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «ως Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων» για την προώθηση της χρήσης των τρένων ως ασφαλών και βιώσιμων μεταφορών. Το τρένο έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε μια ακόμα πιο πράσινη και εξελιγμένη εναλλακτική για τις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών.

Γιατί να χρησιμοποιούμε σιδηρόδρομο;

Τα πλεονεκτήματα των σιδηροδρόμων δεν προορίζονται μόνο για τους παραθεριστές και τους εργαζόμενους που μετακινούνται καθημερινά. Οι επιχειρήσεις και οι εταιρείες εμπορευματικών μεταφορών μπορούν να στραφούν στις σιδηροδρομικές μεταφορές και να επωφεληθούν από χαμηλού κόστους, ολοένα και πιο ανταγωνιστικές προσφορές για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, μειώνοντας παράλληλα το αποτύπωμα άνθρακα που παράγουν.


Οι σιδηρόδρομοι είναι σε μεγάλο βαθμό ηλεκτροκίνητοι και εκπέμπουν πολύ λιγότερο CO2 σε σχέση με τις ισοδύναμες οδικές ή αεροπορικές μετακινήσεις. Αντιπροσωπεύουν μόνο το 0,4 % των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις μεταφορές της ΕΕ, ενώ το σύνολο των μεταφορών της ΕΕ αντιπροσωπεύει το 25 % των συνολικών εκπομπών της. Επιπλέον, είναι το μόνο μέσο μεταφοράς που κατά την περίοδο 1990-2017 έχει μειώσει με συνέπεια τις εκπομπές και την κατανάλωση ενέργειας, ενώ χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Είτε βρισκόμαστε σε διακοπές είτε ταξιδεύουμε για επαγγελματικούς λόγους, μπορούμε να βασιστούμε στους σιδηροδρόμους για να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας. Είναι το ασφαλέστερο μέσο χερσαίας μεταφοράς με τη χαμηλότερη συχνότητα θανατηφόρων ατυχημάτων. Το τρένο προσφέρει άνεση και όμορφες διαδρομές χωρίς άγχος.

iefimerida.gr
sidirodromikanea.blogspot.com