Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Στις 14 Ιανουαρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη σιδηροδρομική σύνδεση με τον 6ο προβλήτα του ΟΛΘ


Το έργο ανέρχεται στα 66,34 εκατ. ευρώ - Η συνολική διάρκεια της σύμβασης, κατά την εκτίμηση της ΕΡΓΟΣΕ, ανέρχεται στους 48 μήνες

Στις 14 Ιανουαρίου ορίστηκε η κατάθεση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ με την υφιστάμενο δίκτυο, σε συνδυασμό με την κατασκευή του Προαστιακού Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Το έργο ανέρχεται στα 66,34 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η συνολική διάρκεια της σύμβασης, κατά την εκτίμηση της ΕΡΓΟΣΕ, ανέρχεται στους 48 μήνες, ωστόσο ο ακριβής χρόνος μελέτης και κατασκευής και ο χρόνος εγγύησης του έργου θα καθοριστεί κατά τη β’ φάση του διαγωνισμού, στην κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με το metaforespress.gr, έχει τεράστια σημασία για τον ΟΛΘ, καθώς ο οργανισμός έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη συνδυασμένων μεταφορών (λιμάνι – σιδηρόδρομος) με τη δημιουργία dry port στη Σόφια, το οποίο διαθέτει σιδηροδρομική σύνδεση.

Το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του 6ου προβλήτα του ΟΛΘ με την υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή μελετήθηκε για ταχύτητα μελέτης 70 Km/h.

Επισημαίνεται ότι θα μελετηθεί το σύνολο της χάραξης και εντός της χερσαίας ζώνης του ΟΛΘ (μήκους 1 χλμ.) καθώς και ο επιλιμένιος Σιδ. Σταθμός, την κατασκευή του οποίου θα αναλάβει ο φορέας διαχειριστής του λιμένα.

makthes.gr
sidirodromikanea.blogspot.com