Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

«Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στα δρομολόγια της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας–Θεσσαλονίκης»

Τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας–Θεσσαλονίκης έφερε στη βουλή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

Στην ερώτηση του ο βουλευτής  με «Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στα δρομολόγια της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας–Θεσσαλονίκης» αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Λάρισας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, αδικαιολόγητες είναι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται, σχεδόν σε καθημερινή βάση, στα περισσότερα δρομολόγια του σιδηροδρόμου που συνδέουν την πόλη της Λάρισας με την Θεσσαλονίκη. Όπως καταγγέλλουν οι ως άνω, οι καθυστερήσεις φτάνουν ακόμα και τις δύο ώρες, με αποτέλεσμα, οι επιβάτες, αλλά κυρίως, οι εργαζόμενοι, που μετακινούνται με τον σιδηρόδρομο να μην μπορούν να τηρήσουν τον προγραμματισμό τους, εξ’ αιτίας της ασυνέπειας της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ να τηρήσει, τόσο τις ώρες αναχώρησης, όσο και τις ώρες άφιξης. Όπως μας μετέφεραν οι ως άνω κάτοικοι, ανησυχούν για σχετικές αναρτήσεις στον τοπικό τύπο, που αναφέρουν ότι, δεν υπάρχει επαρκής αριθμός ηλεκτρικών μηχανών «ντεζίρο», κάτι που δε συνέβαινε στο ξεκίνημα της λειτουργίας του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, καθώς, με την πάροδο του χρόνου, αρκετά ηλεκτρικά τρένα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, άλλα χάλασαν και δεν αντικαταστάθηκαν, όποτε, μοιραία, προέκυψε η τωρινή δυσχερής κατάσταση. Θεωρούν οι ως άνω ότι, εξ’ αιτίας όλων των παραπάνω, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να καταργηθούν δρομολόγια που εξυπηρετούν εργαζόμενους οι οποίοι μετακινούνται από Λάρισα προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να παρέμβετε καταλλήλως, ώστε, αφενός, να εξαλειφθεί το φαινόμενο των πολύωρων καθυστερήσεων στα δρομολόγια του σιδηροδρόμου «Λάρισας– Θεσσαλονίκης», και αφετέρου, να μην καταργηθούν δρομολόγια που εξυπηρετούν εργαζομένους οι οποίοι μετακινούνται μεταξύ των ανωτέρω πόλεων;

Ο ερωτών Βουλευτής 
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

sidirodromikanea.blogspot.com