Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Πάνω από 8.000 ταξίδια εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης πραγματοποιήθηκαν μέσω του Σιντζιάνγκ

Το πέρασμα Alataw και το λιμάνι Horgos, μεγάλα σιδηροδρομικά λιμάνια στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας, πραγματοποίησαν περισσότερα από 8.000 ταξίδια εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης τους πρώτους οκτώ μήνες του 2021, δήλωσαν οι τοπικές σιδηροδρομικές αρχές.

Το Alataw Pass ανέφερε αύξηση 28,4 % των ταξιδιών κατά τη διάρκεια της περιόδου, ενώ το άλλο λιμάνι κατέγραψε αύξηση σχεδόν 40 % των ταξιδιών εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, τα τρένα μετέφεραν περίπου 3,1 εκατομμύρια τόνους φορτίου μέσω του περάσματος Alataw, αυξημένα κατά 47,9 τοις εκατό. Πάνω από 6 εκατομμύρια τόνοι φορτίου μεταφέρθηκαν μέσω του λιμανιού του Χοργού, αυξημένοι κατά 50,9 τοις εκατό, από έτος σε έτος.

Προς το παρόν, 22 διαδρομές περνούν από το πέρασμα Alataw, συνδέοντας περισσότερες από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας, του Βελγίου και της Ρωσίας, με τη μεταφορά περισσότερων από 200 τύπων εμπορευμάτων. Εν τω μεταξύ, το λιμάνι του Χοργού έχει ξεκινήσει, μέχρι στιγμής, 36 δρομολόγια εμπορευματικών τρένων Κίνας-Ευρώπης, που συνδέουν περίπου 18 χώρες.

bignewsnetwork.com/news/271033748/over-8000-china-europe-freight-train-trips-made-through-xinjiang

sidirodromikanea