Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Συμμετοχή του ΟΣΕΘ στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

Σε συνέχεια πολλών χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στην προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και των ήπιων μέσων μετακίνησης, ο ΟΣΕΘ συμμετέχει και φέτος στις δράσεις που διεξάγονται από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021» που φέτος έχει θέμα: «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα».

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου ο Οργανισμός συμμετείχε στις δράσεις που διοργανώθηκαν στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφορών για την προώθηση της ποδηλασίας σε όλες τις ηλικίες μέσω δημιουργικών δράσεων.

Τις επόμενες μέρες στις δράσεις που θα διοργανωθούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο ΟΣΕΘ, με πρωτοβουλία του θα διαθέσει 1.500 δωρεάν εισιτήρια αστικής συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης σε μαθητές, για την ενίσχυση και την προώθηση της χρήσης των δημοσίων αστικών συγκοινωνιών που είναι η ραχοκοκαλιά της βιώσιμης μετακίνησης. Είναι ευκαιρία να δοθεί και το σύνθημα ότι «όλοι κόβουμε και επικυρώνουμε το εισιτήριο μας!» για τη χρήση του λεωφορείου που, άλλωστε, είναι οικονομικότατο μέσο μετακίνησης.

Το όραμα του ΟΣΕΘ για «βιώσιμες και ελκυστικές μετακινήσεις για όλους» με τρόπο που να διασφαλίζει τη διατήρηση και τη διαρκή εξέλιξη τους εμπλουτίζεται με το φετινό σύνθημα της Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς!».

sidirodromikanea.blogspot.com