Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Στις 14 Σεπτεμβρίου το τρένο Connecting Europe Express στη Θεσσαλονίκη. Εντατικές οι προετοιμασίες από τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά και θα υποδεχθεί το Connecting Europe Express στις 14.09.2021, με πρώτη στάση τη Θεσσαλονίκη στις 14.09.21 (ώρα άφιξης 11:30, ώρα αναχώρησης 14:00) και προορισμό την Αθήνα (ώρα άφιξης 18:01 ΣΣ Λαρίσης και 18:07 στο ΣΣ Ρουφ), για να συνεχίσει στις 15.09.21 (ώρα αναχώρησης από Σ.Σ. Λαρίσης στις 11.26 και άφιξη Σ.Σ. Θεσσαλονίκης στις 15.35), το υπόλοιπο ταξίδι του στην Ευρώπη μέχρι τον τελικό προορισμό του στο Παρίσι στις 7 Οκτωβρίου 2021.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2020, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής για την ανακήρυξη του 2021 ως "Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων" (https://europa.eu/year-of-rail/index_el).

Εμβληματική δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με την Κοινότητα Ευρωπαϊκών Σιδηροδρομικών Επιχειρήσεων και Διαχειριστών Υποδομής (CER) αποτελεί η ειδική αμαξοστοιχία Connecting Europe Express (CEE), με σκοπό να αναδείξει, σε πραγματικό χρόνο, τη δύναμη του σιδηροδρόμου να συνδέει πρόσωπα κα επιχειρήσεις.

Το τραίνο θα αποτελείται από έξι (6) οχήματα: όχημα για τη φιλοξενία κινητών εκθέσεων με θέμα τεχνολογίες και καινοτομίες στον τομέα του σιδηροδρόμου, καθώς και οχήματα με θέσεις καθημένων των Γερμανικών (DB) και των Ελβετικών Σιδηροδρόμων (SBB), κλινάμαξα των Αυστριακών Σιδηροδρόμων (OBB), εστιατόριο των Ιταλικών Σιδηροδρόμων (FSI) και όχημα διασκέψεων (conference coach) των Γαλλικών Σιδηροδρόμων (SNCF).
Η αμαξοστοιχία ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου από τη Λισαβόνα για να αφιχθεί στο Παρίσι στις 7 Οκτωβρίου, έχοντας σταθμεύσει σε περισσότερες από 40 πόλεις σε 26 χώρες, συνδέοντας συμβολικά την Πορτογαλική, τη Σλοβενική και τη Γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Σε κάθε στάση του τραίνου προγραμματίζονται εκδηλώσεις (events) και άλλες δραστηριότητες με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου του σιδηροδρόμου στην κοινωνία αλλά και τις προκλήσεις ώστε να καταστεί πιο ελκυστικό για επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές.

Εντατικές οι προετοιμασίες από τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης.

Οι ξένοι επίσημη, μετά την άφιξη τους στον σιδηροδρομικό σταθμό, θα μεταβούν με λεωφορεία στο Σιδηροδρομικό μουσείο Θεσσαλονίκης όπου μέλη της διοίκησης του Συλλόγου με επικεφαλή τον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Μυλωνάκη θα υποδεχθούν τους υψηλούς καλεσμένους, θα περιηγηθούν και θα ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου.

Τις τελευταίες ήμερες  η διοίκηση των Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου ώστε όλα να είναι έτοιμα  κατά την  ημέρα άφιξης των ξένων επισκεπτών.


sidirodromikanea