Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Ενδεχόμενη δολιοφθορά πίσω από την κοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης που εγκλώβισε αμαξοστοιχία

Σε δολιοφθορά οφείλεται πιθανότατα η καταστροφή καλωδίων ηλεκτροκίνησης στη σιδηροδρομική γραμμή στην περιοχή της Θήβας εξαιτίας της οποίας εγκλωβίστηκε χθες το βράδυ, στο χιλιομετρικό σημείο 103, η εμπορική αμαξοστοιχία 80500.
Η αμαξοστοιχία απομακρύνθηκε ώρες αργότερα από ντιζελάμαξα, ενώ στο σημείο του εγκλωβισμού της είχε σπεύσει η αστυνομία προκειμένου να προστατευθεί το προσωπικό και ο συρμός από ενδεχόμενους βανδαλισμούς.
Πρόκειται για εκτεταμένη ζημιά, η οποία εκτείνεται στα 2 χιλιόμετρα με τους εμπειρογνώμονες του ΟΣΕ να αναζητούν τα ακριβή αίτια του περιστατικού, τα παραμένουν έως τώρα αδιευκρίνιστα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, τα συνεργεία του ΟΣΕ προχώρησαν σήμερα το πρωί στην αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μετά την καταστροφή καλωδίων ηλεκτροκίνησης στη γραμμή ανόδου.


Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το περιστατικό έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και τα ακριβή αίτια διερευνώνται από εμπειρογνώμονες του Οργανισμού.

Δύο είναι, πάντως, τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζονται:

Το ενδεχόμενο δολιοφθοράς,

Η ίδια αμαξοστοιχία να παρέσυρε το καλώδιο προκαλώντας την ζημιά.

Αποτέλεσμα είναι μέχρι την αποκατάσταση της φθοράς εντός 5 ημερών, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, να υπάρχει μονοδρόμηση μεταξύ Οινόης –Τιθορέας ώστε οι αμαξοστοιχίες να κινούνται αδιάλειπτα με ηλεκτροκίνηση. Η ζημιά στην ηλεκτροκίνηση εκτείνεται για περίπου δύο χιλιόμετρα με κομμένα καλώδια και κατεστραμμένες κονσόλες.

ethnos.gr
sidirodromikanea