Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Πάτρα: Αναβρασμός στους κατοίκους του Καστελλοκάμπου για το τρένο.

Η πληροφορία για αποξήλωση της σιδηροδρομικής γραμμής σήμανε συναγερμό
Την ώρα που εκκρεμεί η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών για την υπογειοποίηση του τρένου από το Ρίο έως Κανελλοπούλου, μετά και την συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων με τον Υπουργό, Κ. Καραμανλή, στην περιοχή σήμανε συναγερμός μετά την πληροφορία ότι θα ξεκινήσει σύντομα η αποξήλωση της υφιστάμενης γραμμής.

Αυτό σημαίνει αφενός ότι ο Προαστιακός θα τεθεί άμεσα εκτός λειτουργίας, αφήνοντας ακάλυπτες πολλές περιοχές, χωρίς να υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα, αφού καν δεν έχουν παρουσιαστεί οι νέες μελέτες για την διέλευση του τρένου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Καστελλοκάμπου «πληροφορηθήκαμε με ιδιαίτερη ανησυχία ότι ο ανάδοχος της εργολαβίας της γραμμής του τρένου προτίθεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να προβεί στην αποξήλωση της υπάρχουσας γραμμής σταδιακά από Ρίο έως Κανελλοπούλου. Ο Σύλλογός μας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επίγεια διέλευση από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου.

1. Η επίγεια διέλευση είναι αντίθεση με τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό της πόλης και αντίθετη με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων που απαρτίζεται από 13 Συλλόγους

2. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο ξήλωμα των γραμμών και τη διακοπή λειτουργίας του Προαστιακού λαμβανόμενου υπόψη ότι εκκρεμεί μία συνάντηση για τον τρόπο διέλευσης του τρένου από το Ρίο έως την Κανελλοπούλου του Δημάρχου Πατρέων και του Υπουργείου Υποδομών

3. Η διακοπή λειτουργίας του Προαστιακού μετά την αφαίρεση των γραμμών θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους κατοίκους των περιοχών, καθώς και στους εργαζόμενους του ΠΓΝΠ, του Πανεπιστημίου Πατρών, οδηγώντας σε αύξηση του κυκλοφοριακού στην Πάτρα και όλα αυτά τη στιγμή που δεν υπάρχει ούτε μελέτη, δηλαδή άγνωστο πότε θα ξεκινήσει και πώς θα γίνει το έργο.

Είναι έγκλημα για την Πάτρα η κατάργηση έστω ενός μέρους του Προαστιακού για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Καλούμε όλους τους αιρετούς να πάρουν θέση. Είναι καιρός να κάνουνε κάτι για το καλό της Πάτρας. Βουλευτές, δημοτικές παρατάξεις, Περιφέρεια πρέπει να πάρουν θέση και να σταθούν αλληλέγγυοι στο αίτημά μας για πλήρη υπογειοποίηση της γραμμής του τρένου από Ρίο έως Νέο Λιμάνι.

Το έγκλημα που θέλουν να κάνουν δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί».

patrasevents.gr
sidirodromikanea