Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Σε χώρο πολιτισμού μετατρέπονται οι αποθήκες στον ΟΣΕ.

Η μετατροπή των παλιών αποθηκών στον ΟΣΕ, σε πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού δρομολογήθηκε με την υπογραφή σχετικής σύμβασης. Πρόκειται για τη σύμβαση για την εκπόνηση των οριστικών αρχιτεκτονικής, στατικής και Η/Μ μελετών, που θα μετατρέψουν το συγκρότημα αυτών των αποθηκών, σε πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού.


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση με τον εκπρόσωπο 4 εταιρειών (Σύνθεση και Ερευνα ΕΠΕ, Εμπλεκτον Σύμβουλοι Μηχανικοί ΕΠΕ, ΤΕΑΜ Μ-Η ΑΕ, Ιωάννης Τιμογένης).
Οι εταιρείες με 96.968 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) αναλαμβάνουν να εξετάσουν τα υπάρχοντα στοιχεία της προμελέτης και τον φάκελο, προκειμένου να εκπονήσουν τις σχετικές μελέτες.
Το όλο έργο με τον τίτλο «Επανάχρηση συγκροτήματος αποθηκών Δ. Τρικκαίων σε πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού» έχει 3 διαφορετικά υποέργα, το πρώτο εκ των οποίων αφορά στην εκπόνηση των μελετών.
Στη συνέχεια θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου, που συνολικά έχει προϋπολογισμό περίπου 1,9 εκ. € με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».
Οι αποθήκες, που περιήλθαν σταδιακά στον Δήμο Τρικκαίων, θα αποτελούν έναν ακόμη χώρο πολιτισμού στην πόλη των Τρικάλων:

Στο κτήριο Α

  1. θα γίνονται ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις,
  2. δημιουργείται θεματική μουσική βιβλιοθήκη,
  3. δημιουργείται χώρος για τη μετεγκατάσταση και λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων,
  4. δημιουργείται διαδραστικό μουσικό θεματικό εργαστήρι εκπαιδευτικού χαρακτήρα, studio ηχογράφησης και control room, τουαλέτες και αναψυκτήριο.

Η αίθουσα αυτή θα παραχωρείται από τον Δήμο σε θεσμοθετημένους φορείς της πόλης και των χωριών για την από κοινού τέλεση αντίστοιχων εκδηλώσεων.

Στο κτήριο Β
δημιουργείται χώρος μόνιμης στέγασης των εκθεμάτων της Δημοτικής Πινακοθήκης και δημιουργών, που βρίσκονται διάσπαρτα σε κτήρια του Δήμου.
Ετσι, ολόκληρη η περιοχή πέριξ του Μύλου Ματσόπουλου, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα μελέτη για τον Αγιαμονιώτη ποταμό, αναδεικνύεται σε κόμβο πολιτισμού και δράσεων για τους πολίτες, τρικαλινούς/ες και επισκέπτες/τριες.

trikalaidees.gr
sidirodromikanea