Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΤΧ1: Ο σταθμός κλειδί στην κυκλοφορία των τραίνων στη Θεσσαλονίκη.

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο σταθμός ΤΧ1 στην κυκλοφορία των συρμών από και προς της Θεσσαλονίκη. Είναι κομβικός σταθμός που διαχειρίζεται πλήθος γραμμών προς πολλές κατευθύνσεις.

Το προσωπικό που στελεχώνει τον σταθμό είναι έμπειρο και καλά καταρτισμένο για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια δύσκολη και με πολλές απαιτείς εργασία. Βεβαίως σημαντική είναι η βοήθεια των ηλεκτρονικών μέσων που διαθέτει και συμβάλει σε μέγιστο βαθμό στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των συρμών.

Από το σημείο αυτό διέρχονται όλες οι αμαξοστοιχίες που κατευθύνονται προς όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Οι πορείες των τραίνων χαράσσονται από τον αρμόδιο σταθμάρχη με τηλεχειρισμό μέσα από τον ειδικό πίνακα αλλαγής αιχμών. Όπως μας εξήγησε σε παλιότερη ανάρτηση μας ο τότε Σταθμάρχης κ. Γιώργος Κουστιάνης το σύστημα είναι σύγχρονης τεχνολογίας και δεν υπάρχει περίπτωση λάθους. « Υπαρχή σύστημα απόσβεση λάθους ως προ της χάραξη πορείας του τραίνου» επισήμανε ο κ. Κουστιάνης.

Αυτός ο μικρός σταθμός επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο στην κυκλοφορία των τραίνων και αξίζει της προσοχής μας.


Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea