Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Τα ραντεβού στον ΟΣΕ που αποδίδουν καρπούς.

Ενθουσιασμό έχει προκαλέσει στους πολίτες της Εορδαίας, η δρομολογούμενη ενεργοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου προς Πτολεμαΐδα και ΒΙΟΠΑ, την οποία βλέπει πολύ θετικά o ΟΣΕ.

Η Διοίκηση του ΟΣΕ συμφώνησε σε προκαταρκτικό στάδιο, και έστειλε κλιμάκιο της το οποίο ήρθε σήμερα Τρίτη στην Πτολεμαΐδα και εξέτασε την υφιστάμενη κατάσταση.

Η όλη διεργασία, δρομολογήθηκε κατά την κάθοδο του Παναγιώτη Πλακεντά στην Αθήνα προ τριών εβδομάδων, με την καθοριστική συμβολή του πρώην Υφυπουργού Μεταφορών και συντοπίτη μας Βουλευτή Μιχάλη Παπαδόπουλου. Στη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Θανάση Κοτταρά και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που έγινε σε γνώριμο έδαφος και φιλικό κλίμα, υπήρξε έντονο το ενδιαφέρον του Οργανισμού.

Μετά την κυβερνητική απόφαση για την επανένταξη στο σιδηροδρομικό χάρτη του τμήματος Κοζάνη – Καλαμπάκα που είχε απενταχθεί κατά την προηγούμενη περίοδο, το θέμα που έθιξε ο Μιχάλης Παπαδόπουλος είναι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της περιοχής, σταδιακά να ολοκληρωθεί η και η γραμμή Πτολεμαΐδα – Κοζάνη. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητήθηκε και η η επίσπευση από τη ΔΕΗ της διευθέτησης του θέματος της γραμμής εντός των ορυχείων, αίτημα στο οποίο η εταιρεία ανταποκρίθηκε.

Ακολούθησε συνάντηση και με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λαζαρο Μαλούτα στον ΟΣΕ μερικές ημέρες αργότερα, όπου συζητήθηκε συνολικά ο σιδηροδρομικός χάρτης, ενώ παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα με τις γέφυρες στην Κοζάνη τις οποίες αμέλησε να ξαναφτιάξει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή, και ταλαιπωρεί φορείς και πολίτες.

e-ptolemeos.gr
sidirodromikanea