Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

ΕΡΓΟΣΕ: Ολοκληρώθηκε η β΄ φάση έργων στο Συγκρότημα Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου.

Με την επιτυχή υλοποίηση των έργων κατασκευής της Β΄ φάσης του Συγκροτήματος Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο (Ε.Κ.Θ.Π.) ανοίγει ο δρόμος για να επιτευχθεί ο εθνικός στρατηγικός στόχος ανάδειξης της χώρας σε διεθνές hub στον τομέα των logistics, δηλώνει η ΕΡΓΟΣΕ.

Παντελής Σαίτας

Τα έργα που υλοποιήθηκαν περιλαμβάνουν τη στρώση επιδομής σιδηροδρομικών γραμμών εντός του Συγκροτήματος, κατασκευή κτιριακών έργων, σηματοδότηση - τηλεδιοίκηση, ηλεκτροκίνηση των γραμμών εντός του Συγκροτήματος, υπολειπόμενα έργα αποχέτευσης και αποστράγγισης ομβρίων και έργα Η/Μ εγκαταστάσεων.

Ο προϋπολογισμός της Β΄ φάσης του έργου ανέρχεται στα 60,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2007-2013 κι εθνικούς πόρους.

Η ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης είναι το πρώτο βήμα για καταστεί το Συγκρότημα του Θριασίου Πεδίου το βασικό εμπορευματικό κέντρο μεταφορών της χώρας και σημαντικός διεθνής κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων. Πρόκειται για ένα έργο μοναδικό στην Ευρώπη, λόγω της συνδεσιμότητάς του με τρία μέσα μεταφοράς και συγκεκριμένα το λιμάνι του Ικονίου (ΟΛΠ), τον αερολιμένα Αθηνών και το οδικό δίκτυο.naftemporiki.gr
sidirodromikanea