Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Η παγκόσμια αγορά σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών θα φτάσει τα 205,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026.

Οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές κατέχουν κρίσιμη σημασία για την υποστήριξη των οικονομικών επιδόσεων μιας χώρας, λόγω του πρωταρχικού ρόλου της στη διασφάλιση της απρόσκοπτης και αποτελεσματικής ροής αγαθών τοπικά και διασυνοριακά.

Η ανάπτυξη στην αγορά καθοδηγείται από τον αυξανόμενο όγκο φορτίων, την ανάπτυξη υποδομών και την υιοθέτηση εξελιγμένης τεχνολογίας. Η ανάπτυξη της αγοράς τροφοδοτείται από τεχνολογικές εξελίξεις και προσπάθειες από διάφορες χώρες όπως η Κίνααύξηση των όγκων σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών για τον περιορισμό της ρύπανσης Ενώ οι οδικές μεταφορές αντιπροσωπεύουν πάνω από τους μισούς όγκους μεταφορών σε πολλές χώρες, η αύξηση της κυκλοφορίας, των εκπομπών και του κόστους οδηγεί τις κυβερνήσεις να επιλέξουν τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές.
Η παγκόσμια αγορά σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών κερδίζει από την αύξηση των σιδηροδρομικών μεταφορών μεταξύ Ευρώπης και Κίνας . Περίπου 59 πόλεις στην Κίνα διατηρούν σιδηροδρομικές εμπορευματικές συνδέσεις με σχεδόν 49 πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη . Η εφαρμογή νέων τεχνολογιών, η ανάπτυξη υποδομών και άλλοι τέτοιοι παράγοντες είναι βασικοί λόγοι για την ανάπτυξη της αγοράς σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών.

Εν μέσω της κρίσης COVID-19, η παγκόσμια αγορά σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών εκτιμάται σε 159,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το έτος 2020, αναμένεται να φθάσει σε ένα αναθεωρημένο μέγεθος 205,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ έως το 2026, αυξανόμενη σε CAGR 4,3% κατά την περίοδο ανάλυσης. Το Intermodals, ένα από τα τμήματα που αναλύθηκαν στην έκθεση, αναμένεται να αυξηθεί σε 3,7% CAGR για να φτάσει τα 96 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της περιόδου ανάλυσης. 
Μετά από εμπεριστατωμένη ανάλυση των επιχειρηματικών επιπτώσεων της πανδημίας και της προκληθείσας οικονομικής κρίσης, η ανάπτυξη στον τομέα των εμπορευματικών αυτοκινήτων προσαρμόζεται σε αναθεωρημένη CAGR 4,5% για την επόμενη 7ετία. Αυτό το τμήμα αντιπροσωπεύει σήμερα το 23% της παγκόσμιας αγοράς σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών. Συνδέοντας διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς με το σύστημα σιδηροδρομικών μεταφορών, το διατροπικό τμήμα κερδίζει από διάφορες τάσεις όπως η παγκοσμιοποίηση, η αύξηση των εσωτερικών διατροπικών μεταφορών, η αυξανόμενη εστίαση στην εμπορευματοκιβώτια και η αύξηση των διεθνών μεταφορών. Αρκετές εταιρείες εξοπλίζουν τα φορτηγά αυτοκίνητα με ηλεκτρονική ανταλλαγή δεδομένων με γραμμικούς κώδικες για να προσφέρουν σχεδόν σε πραγματικό χρόνο ανταπόκριση στους πελάτες. Η τεχνολογία αναμένεται να βοηθήσει τις εταιρείες να ανταλλάξουν κατάσταση και παραγγελίες με τους πελάτες και τους προμηθευτές τους.

Η αγορά των ΗΠΑ εκτιμάται σε 56 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, ενώ η Κίνα προβλέπεται να φτάσει τα 35,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026

Η αγορά σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στις ΗΠΑ εκτιμάται σε 56 δισεκατομμύρια δολάρια το έτος 2021. Η χώρα αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει μερίδιο 34,4% την παγκόσμια αγορά. Η Κίνα , η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αναμένεται να φτάσει το εκτιμώμενο μέγεθος της αγοράς των 35,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το έτος 2026, ακολουθώντας ένα CAGR 5,5% κατά την περίοδο ανάλυσης. 
Μεταξύ των άλλων αξιοσημείωτων γεωγραφικών αγορών είναι η Ιαπωνία και ο Καναδάς , καθεμία από τις οποίες αναμένεται να αυξηθεί στο 2,8% και 4,1% αντίστοιχα κατά την περίοδο ανάλυσης. Στην Ευρώπη ,Η Γερμανία αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 3,3% CAGR, ενώ η υπόλοιπη ευρωπαϊκή αγορά (όπως ορίζεται στη μελέτη) θα φτάσει τα 35,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ έως το τέλος της περιόδου ανάλυσης. Η Βόρεια Αμερική διοικεί την παγκόσμια αγορά σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών λόγω του εκτεταμένου δικτύου σιδηροδρόμων που εκτείνεται σε πάνω από 200.000 μίλια. 
Η περιφερειακή αγορά λαμβάνει ισχυρή συνεισφορά από τις ΗΠΑ που μεταφέρει σημαντικό όγκο αγαθών ετησίως. Ασία-Ειρηνικός Η αγορά σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών αναμένεται να καθοδηγηθεί από την ενσωμάτωση έξυπνων συστημάτων και τεχνολογίας στα φορτηγά αυτοκίνητα. Οι αναδυόμενες οικονομίες αναζητούν σημαντικές επενδύσεις στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές για να βοηθήσουν τον τρόπο μεταφοράς να κλιμακώσει νέα ύψη ξεπερνώντας τις προκλήσεις που παρουσιάζονται από τις αλλαγές στη βιομηχανία logistics.

Το τμήμα Tank Wagons θα φτάσει τα 65,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026

Στο παγκόσμιο τμήμα Tank Wagons, οι ΗΠΑ , ο Καναδάς , η Ιαπωνία , η Κίνα και η Ευρώπη θα οδηγήσουν το εκτιμώμενο CAGR 4,6% για αυτό το τμήμα. Αυτές οι περιφερειακές αγορές αντιπροσωπεύουν ένα συνδυασμένο μέγεθος αγοράς 33,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το έτος 2020, θα φτάσουν το προβλεπόμενο μέγεθος των 46,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ έως το τέλος της περιόδου ανάλυσης. Η Κίνα θα παραμείνει μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων σε αυτό το σύμπλεγμα περιφερειακών αγορών. Με επικεφαλής χώρες όπως η Αυστραλία , η Ινδία και η Νότια Κορέα , η αγορά στο Η Ασία-Ειρηνικός προβλέπεται να φθάσει τα 9,2 δισεκατομμύρια δολάρια έως το έτος 2026, ενώ η Λατινική Αμερική θα επεκταθεί με CAGR 5,7% κατά την περίοδο ανάλυσης.

https://www.prnewswire.com/news-releases/global-rail-freight-transportation-market-to-reach-205-3-billion-by-2026--301309135.html


Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea