Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Εσπρωξε Ασιάτη στις γραμμές του μετρό στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια θρασύτατη επίθεση εναντίον ενός Ασιάτη έλαβε χώρα σε σταθμό του μετρό στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ.

Σύμφωνα με το Patch.com, όλα συνέβησαν στις 7:45 το πρωί της Δευτέρας, στον πολυσύχναστο σταθμό «21 Street – Queensbridge» της γραμμής F, όταν ένας ανυποψίαστος άνδρας, ο οποίος περίμενε το τρένο για να πάει στη δουλειά του, δέχθηκε μια απρόκλητη επίθεση από έναν άγνωστο.

Οπως αναφέρει η Αστυνομία, ο άνδρας αυτός τον πλησίασε, του μιλούσε έντονα με ακατάληπτα λόγια και κατόπιν τον έσπρωξε στις γραμμές του τρένου, με άμεσο κίνδυνο για την ζωή του.

Για καλή του τύχη, πολίτες οι οποίοι βρίσκονταν στη στάση έσπευσαν να τον βοηθήσουν και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν, προκειμένου να διακομιστεί στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Mount Sinai» στην Αστόρια, για τις πρώτες βοήθειες. Ο τραυματισμός του, ο οποίος ήταν μια πληγή στο μέτωπο, δεν ήταν απειλητικός για τη ζωή του.

Οι επιθέσεις εναντίον Ασιατών έχουν αυξηθεί πολύ από το ξέσπασμα της πανδημίας κι έπειτα, καθώς, μεταξύ άλλων ρατσιστικών κινήτρων, οι δράστες, σε πολλές περιπτώσεις, προσπαθούν αυθαίρετα να αποδώσουν ευθύνη σε Ασιάτες της Νέας Υόρκης για τη διασπορά του κορωνοϊού, με το πρόσχημα ότι ξεκίνησε από την Κίνα. Παρότι αρχικά είχε γίνει λόγος για «μεμονωμένα περιστατικά», η κατάσταση πήρε ουσιαστικά τη μορφή ρατσιστικής μάστιγας, καθώς, από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Μάιο του 2021 είχαν καταγραφεί 6.600 ανάλογα περιστατικά, όπου στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα θύματα ήταν γυναίκες, όπως αναφέρουν στοιχεία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Stop AAPI Hate».

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από το θέμα του μίσους κατά των Ασιατών, έρχεται για μια ακόμη φορά στη δημοσιότητα και η έξαρση της εγκληματικότητας στο μετρό, με επανειλημμένα περιστατικά να έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ηδη, ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο (Bill de Blasio), έχει ανακοινώσει την τοποθέτηση 250 επιπλέον αστυνομικών σε συγκεκριμένους σταθμούς του μετρό, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το πρόβλημα.

ekirikas.com
sidirodromikanea