Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Κίνα: Σημαντική αύξηση στα επιβατικά ταξίδια της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς

Ο συνολικός αριθμός των επιβατικών ταξιδιών που έγινε στη διάρκεια των φετινών διακοπών της Εργατικής Πρωτομαγιάς αναμένεται ότι θα φτάσει στα 267 εκατομμύρια ταξίδια, αντιπροσωπεύοντας μία σημαντική αύξηση, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρονιάς, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Ο μέσος όρος των ημερήσιων επιβατικών ταξιδιών αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 53,47 εκατομμύρια, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 122,2%, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών. Καθώς η Κίνα σημείωσε σημαντική πρόοδο στην πρόληψη και στον έλεγχο της εξάπλωσης της COVID-19, η ζήτηση της ταξιδιωτικής δυναμικής των ανθρώπων απελευθερώθηκε στη διάρκεια των πενθήμερων διακοπών. Περίπου 18,83 εκατομμύρια επιβατικά σιδηροδρομικά ταξίδια έγιναν το Σάββατο, την πρώτη ημέρα των διακοπών, καταγράφοντας μία αύξηση 9,2% σε σύγκριση με το επίπεδο του 2019, αναφορικά με ένα ημερήσιο υψηλό επίπεδο ταξιδιωτικών μετακινήσεων.

Ο τομέας της πολιτικής αεροπορίας διαχειρίστηκε έναν εκτιμώμενο αριθμό περίπου 8,66 εκατομμυρίων επιβατικών ταξιδιών, στη διάρκεια της αναφερόμενης εορταστικής περιόδου, με αύξηση 173,9% από την περσινή χρονιά, ευθυγραμμιζόμενος ουσιαστικά, με τον αριθμό ταξιδιωτικών μετακινήσεων του 2019. Οι φετινοί εορτασμοί για την Εργατική Πρωτομαγιά είχαν διάρκεια από την 1η μέχρι την 5η Μαΐου.

airnews.gr
sidirodromikanea