Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Το νέο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας θα σας μεταφέρει από τη Βιέννη στο Βερολίνο σε τέσσερις ώρες.

Η Γερμανία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Αυστρία συμφώνησαν να συνεργαστούν για την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών διαδρομών και τη δημιουργία γραμμών υψηλής ταχύτητας για τη βελτίωση των συνδέσεων μεταξύ Βιέννης, Πράγας και Βερολίνου.

Της Έμμα Μίντλεϊ

Οι χρόνοι ταξιδιού μεταξύ των πρωτευουσών της Γερμανίας, οι επιβατικές υπηρεσίες μεταξύ των πρωτευουσών της Γερμανίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Αυστρίας θα μπορούσαν να μειωθούν τα επόμενα 15 χρόνια, εάν υλοποιηθούν σχέδια που ανακοινώθηκαν στη Γερμανική Διάσκεψη Κορυφής για τις σιδηροδρομικές αρχές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σέιερ μίλησε για σχέδια που έχουν συμφωνηθεί από τις τρεις χώρες, που ονομάζεται Συνθήκη Via Vindobona για συνδυασμό αναβαθμισμένων δρομολογίων και τμημάτων νέας γραμμής υψηλής ταχύτητας.
Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στους επιβάτες να ταξιδέψουν από το Βερολίνο στη Βιέννη σε περίπου πέντε ώρες με περιορισμένες στάσεις, ενώ οι υπηρεσίες ταχείας μεταφοράς θα μπορούσαν ακόμη και να δημιουργήσουν ώρες ταξιδιού τεσσάρων ωρών.
Ο γρηγορότερος χρόνος ταξιδιού μεταξύ των δύο πόλεων είναι επί του παρόντος περίπου οκτώ ώρες και 15 λεπτά. Ο χρόνος ταξιδιού από το Βερολίνο προς την Πράγα θα μειωθεί σε δύο ώρες 30 λεπτά και η Δρέσδη από την Πράγα σε περίπου μία ώρα, σύμφωνα με την International Gazette .
Τα νέα έρχονται μετά από σχέδια για την αναβίωση των νυχτερινών τρένων σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης μιας υπηρεσίας ύπνου από τη Βιέννη στο Παρίσι μέχρι το τέλος του 2021.
Στην καρδιά του σχεδίου βρίσκεται μια σήραγγα 30 χιλιομέτρων κάτω από το Erzgebirge στα σύνορα Γερμανίας-Τσεχίας, για την οποία υπογράφηκε κοινή δήλωση τον Μάρτιο του 2020.
Αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030, ως μέρος ενός σιδηροδρόμου υψηλής απόδοσης 123 χιλιομέτρων μεταξύ Δρέσδης και Πράγας, μειώνοντας την απόσταση κατά περίπου 56 χιλιόμετρα.

https://www.thelocal.de/20210521/austria-how-new-high-speed-rail-will-take-you-from-vienna-to-berlin-in-four-hours/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea