Τρίτη 4 Μαΐου 2021

835 μέτρα τρένο από τη Γερμανία προς τη Σουηδία για πρώτη φορά.


Για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική διαδρομή με τρένο μήκους 835 μέτρων από τη Γερμανία προς τη Σουηδία. Το τρένο αναχώρησε από το Maschen στη Γερμανία στις 17 Απριλίου και έφτασε στο Μάλμο το επόμενο πρωί.


 Της Majorie van Leijen


Η δοκιμαστική υπηρεσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Σουηδική Διοίκηση Μεταφορών, την DB Cargo AG, την DB Netze και την Banedanmark, τον διαχειριστή της Δανικής σιδηροδρομικής υποδομής. Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο μεγάλο τρένο διασχίζει τη γέφυρα Öresund που συνδέει τη Δανία και τη Σουηδία.
Σήμερα, η Σουηδία επιτρέπει μόνο τρένα μήκους 630 μέτρων στις περισσότερες εμπορευματικές διαδρομές της χώρας. Μια σημαντική εξαίρεση είναι η γραμμή Ore μεταξύ Luleå και Narvik, όπου τα εμπορευματικά τρένα μπορεί να έχουν μήκος 750 μέτρα. Με μήκος αμαξοστοιχίας 835 μέτρα, 55 εμπορευματοκιβώτια 45 ποδιών μπορούν να ρυμουλκηθούν, σε σύγκριση με 41 σε μήκος αμαξοστοιχίας των επιτρεπόμενων 630 μέτρων. Είναι καλά επενδυμένα χρήματα για την επίτευξη του στόχου της Σουηδίας να μειώσει τις εκπομπές από τις εσωτερικές μεταφορές κατά 70% έως το 2030 σε σύγκριση με το 2010, λέει ο διευθυντής έργου της Σουηδικής Διοίκησης Μεταφορών, Michel Gabrielsson.

Το δοκιμαστικό ταξίδι

Η δοκιμή στοχεύει να δείξει την πιθανότητα αύξησης της χωρητικότητας με τη βοήθεια μακρύτερων, βαρύτερων και ταχύτερων εμπορευματικών αμαξοστοιχιών στο πλαίσιο του τι είναι δυνατό με μία ατμομηχανή. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς η ατμομηχανή είναι το μεγαλύτερο κόστος του φορέα εκμετάλλευσης αμαξοστοιχίας. Είναι ένα σταθερό κόστος ανά τρένο, ενώ κάθε επιπλέον μεταφορά που συνδέεται παρέχει επιπλέον εισόδημα.
Το δοκιμαστικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε με μία μόνο ατμομηχανή, μήκος αμαξοστοιχίας 835 μέτρα, βάρος βαγονιού 2.300 τόνων και ταχύτητες έως 120 km / h. Η επιτρεπόμενη ταχύτητα, ωστόσο, καθορίζεται ξεχωριστά για κάθε τμήμα, ανάλογα με το σύστημα σήματος της γραμμής σε συνδυασμό με την ικανότητα πέδησης της αμαξοστοιχίας και ποιες άμαξες περιλαμβάνονται στην εμπορευματική αμαξοστοιχία.

https://www.railfreight.com/railfreight/2021/05/03/835-metre-long-train-from-germany-to-sweden-for-the-first-time/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea.blogspot.com