Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Σοκ στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 7 νεκροί από πυροβολισμούς σε χώρο σιδηροδρομικής εγκατάστασης, κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπάλληλοι σιδηροδρομικής εταιρείας σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στον Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ - Αναφορές ότι ο δράστης έπεσε νεκρός

Τουλάχιστον 7 είναι οι νεκροί από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε ένα προαύλιο χώρο σιδηροδρομικής εγκατάστασης, κοντά στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στη διάρκεια μιας συνεδρίασης συνδικάτων και τα θύματα είναι υπάλληλοι της σιδηροδρομικής εταιρείας VTA rail yard.
Το γραφείο του σερίφη ενημέρωσε πριν από τις 8:30 π.μ. τοπική ώρα ότι "μια ενεργή σκηνή είναι σε εξέλιξη". Οι αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν παράσχει δημόσια ενημέρωση σχετικά με το εάν κάποιος τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε, αλλά τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι πολλά άτομα έπεσαν νεκρά.

Ο δήμαρχος Sam Licardo έγραψε στο Twitter ότι οι πυροβολισμοί έγιναν σε μια εγκατάσταση της VTA rail yard και ότι πολλοί άνθρωποι δέχονται φροντίδα λόγω τραυματισμών, καθώς "η κατάσταση εξακολουθεί να αξιολογείται".

"Ο δράστης δεν αποτελεί πλέον απειλή και η εγκατάσταση έχει εκκενωθεί", είπε. "Θα ενημερώσω καθώς διατίθενται περισσότερες πληροφορίες."

Οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή.

Το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας της Σάντα Κλάρα ανέφερε σε ανακοίνωση του στο twitter ότι ο δράστης είναι νεκρός. Δεν έχει καταστεί σαφές αν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου σκότωσαν τον δράστη ή αν αυτός αυτοκτόνησε.
Ο αριθμός των νεκρών, των τραυματιών και η σοβαρότητα των τραυματισμών τους είναι άγνωστος μέχρι στιγμής.
Η εταιρεία VTA στην οποία σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό, λειτουργεί τρεις σιδηροδρομικές γραμμές, διαχειρίζεται, επίσης, 70 γραμμές λεωφορείων στην περιοχή και απασχολεί προσωπικό 2.000 ατόμων.

thetoc.gr
sidirodromikanea