Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Όχι από τους Δραμινούς περιφερειακούς σύμβουλους στην σιδηροδρομική «παράκαμψη»

Στην σιδηροδρομική χάραξη Θεσσαλονίκη-Αμφίπολη-Νέα Καρβάλη

Για αρκετή ώρα και με τοποθετήσεις από πολλούς περιφερειακούς συμβούλους απασχόλησε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ της Δευτέρας 27/04 η γνωμοδότηση περιβαλλοντικών όρων για το έργο «Νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αμφίπολη-Νέα Καρβάλη».

Πρόκειται για την σιδηροδρομική χάραξη των παραπάνω περιοχών και ουσιαστικά «παρακάμπτεται» και αποκλείεται σιδηροδρομικά η Δράμα. Αυτό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ακόμα και ο πρόεδρος του Περιφερειακό Συμβουλίου Χρήστος Παπαθεοδώρου ως περιφερειακός σύμβουλος Δράμας για το συγκεκριμένο θέμα άφησε την καρέκλα του πρόεδρου στον αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, καθώς θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Το θέμα εν τέλει «πέρασε» από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία με 25 ψήφους υπέρ και 14 κατά. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι όλοι οι Δραμινοί σύμβουλοι ανεξαρτήτως παρατάξεων ψήφισαν κατά της γνωμοδότησης (σ.σ. εκτός του Γιάννη Στεφανίδη της Λαϊκής Συσπείρωσης που ψήφισε λευκό για πολιτικούς λόγους), ακόμα και ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος. Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Κώστας Βεντίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης ψήφισαν κατά.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία αξίζει να σημειωθούν τα λόγια του Δραμινού περιφερειακού συμβούλου Αριστείδη Μωυσιάδη της παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση του Χριστοδούλου Τοψίδη που είπε: «Πετάξαμε στον πολιτικό καιάδα την ενδοπεριφερειακή συνείδηση».

xronos.gr
sidirodromikanea