Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

Ταχιάος: Εφικτή η ολοκλήρωση του μετρό το 2023.

"Από την στιγμή που θα έχουμε απόφαση για τον σταθμό Βενιζέλου δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την ολοκλήρωση των έργων", ανέφερε στο συνέδριο της Prodexpo North o πρόεδρος της Αττικό Μετρό

Oι προκλήσεις και οι προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας τέθηκαν στο μικροσκόπιο του διαδικτυακού συνεδρίου της Prodexpo North για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη της ακίνητης περιουσίας.

«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το μετρό, η πανδημία μας δυσκόλεψε αλλά καμία από τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα του έργου. Οι εργασίες της Άκτωρ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, παραμένει πάντα η εκκρεμότητα του σταθμού της Βενιζέλου, ο στόχος για παράδοση του 2023 παραμένει ορατός, τότε θα έχουμε ένα λειτουργικό μετρό στην πόλη», ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος.

«Από την στιγμή που θα έχουμε απόφαση για τον σταθμό Βενιζέλου δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την ολοκλήρωση των έργων. Μέσα σε περίπου έναν χρόνο και κάτι, εφόσον έχει τελειώσει η απόσπαση και η ανασκαφή είναι ρεαλιστικό να κατασκευαστεί η αποβάθρα, το οποίο είναι και το πιο κρίσιμο. Αν γίνει αυτό θα έχουμε ένα λειτουργικό μετρό πριν μπει σε εμπορική λειτουργία», επεσήμανε.

«Μελετάμε το νομικό, οικονομικό και τεχνικό περιβάλλον που πρέπει να ρυθμιστούν ώστε να προχωρήσουμε σε ένα ιδιωτικό πάροχο της δημόσιας συγκοινωνίας του μετρό. Σύντομα θα υπογράψουμε σύμβαση με οικονομικό σύμβουλο ώστε να εξετάσει τα χρηματοικονομικά στοιχεία της παρέμβασης. Η διεθνής τάση είναι να περνάει η λειτουργία του μετρό σε ιδιώτες», υποστήριξε.

makthes.gr