Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Η DB Cargo και η Kombiverkehr KG συνεργάζονται για να μεταφέρουν σιδηροδρομικά περισσότερα φορτία.

Πάνω από 230 μεταφορείς εμπορευμάτων θα συνεργαστούν με την DB Cargo AG για τη μεταφορά περισσότερων εμπορευματικών μεταφορών από οδικό σε σιδηροδρομικό, προκειμένου να βελτιώσουν τις διατροπικές μεταφορές και να είναι πιο βιώσιμες.
Οι εταιρείες μεταφορών που συμμετέχουν στην Kombiverkehr KG αναμένεται να συνεργαστούν με την DB Cargo για να επικεντρωθούν στην επέκταση του κοινού δικτύου προς την πραγματική κίνηση. Επιπλέον, η ψηφιοποίηση και ο αυτοματισμός πρέπει να κάνουν τις διαδικασίες χειρισμού σημαντικά ευκολότερες και ταχύτερες.
Σε μια συμφωνία συνεργασίας με ένα σχέδιο εννέα σημείων για τις λεγόμενες συνδυασμένες μεταφορές, και οι δύο εταιρείες έχουν δηλωθεί υπέρ μιας κοινής στρατηγικής ανάπτυξης και έχουν καθορίσει συγκεκριμένα βήματα επέκτασης.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, το μερίδιο των διατροπικών μεταφορών είναι επί του παρόντος 36% στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές. Το δυναμικό ανάπτυξης αυτού του τρόπου μεταφοράς είναι το υψηλότερο στον κλάδο της εφοδιαστικής. Οι συνδυασμένες μεταφορές είναι ιδανικές για παγκοσμιοποιημένες αλυσίδες εφοδιασμού, επειδή δεν είναι το φορτίο αλλά τα τυποποιημένα πλοία φόρτωσης - όπως εμπορευματοκιβώτια, ημιρυμουλκούμενα ή ανταλλακτικά - που μεταφέρονται από το φορτηγό απευθείας σε φορτηγό τρένο. 
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της http://DB Freight Transport, Dr. Sigrid Nikutta, δήλωσε: «Οι συνδυασμένες μεταφορές είναι το ICE στο περιβαλλοντικό μας δίκτυο για εμπορευματικές αμαξοστοιχίες. Με έξυπνη επέκταση δικτύου και τερματικών, με πολύ πιο άμεσες συνδέσεις και πολύ πιο εύκολο χειρισμό για τους πελάτες μας, φέρνουμε περισσότερη κίνηση στο σιδηρόδρομο. Το δυναμικό είναι τεράστιο: Εξοικονομούμε το περιβάλλον CO 2 σαν να βγάζουμε ένα ολόκληρο εργοστάσιο άνθρακα από το δίκτυο κάθε χρόνο. Οι συνδυασμένες μεταφορές συμβάλλουν επομένως σε πολύ σημαντική συνεισφορά στο να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε επίσης να επιτύχουμε τους ευρωπαϊκούς κλιματικούς στόχους στον τομέα των μεταφορών μακροπρόθεσμα πέρα ​​από την κρίση του κοροναϊού. "
Ο Γερμανός Ομοσπονδιακός Υπουργός Μεταφορών, Andreas Scheuer, δήλωσε: «Θέλουμε να μεταφέρουμε περισσότερα αγαθά από το δρόμο προς το φιλικό προς το περιβάλλον σιδηρόδρομο. Αυτή η νέα συνεργασία μεταξύ σιδηροδρόμων και οδικών μεταφορών ταιριάζει απόλυτα στο βασικό μας σχέδιο για τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές, με το οποίο ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα και την καινοτόμο δύναμη του τομέα. Οι προβλέψεις προβλέπουν ότι ο όγκος των εμπορευματικών μεταφορών στις συνδυασμένες μεταφορές θα αυξηθεί κατά σχεδόν 80% έως το 2030. Μόνο από αυτό το έργο, αναμένουμε εξοικονόμηση CO 2 50 εκατομμυρίων τόνων. Αυτό μου δείχνει ότι οι συνδυασμένες μεταφορές συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη των κλιματικών μας στόχων στις μεταφορές. "
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Kombiverkehr KG, Hermann Lanfer, δήλωσε: «Σήμερα, οι οδικοί και σιδηροδρομικοί, οι μεταφορείς εμπορευμάτων και η DB Cargo στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα: Είμαστε σοβαροί για την ανατροπή της κυκλοφορίας στις εμπορευματικές μεταφορές. Ως συνδυασμένες μεταφορές, φέρνουμε τους συμμετέχοντες μαζί για να επεκτείνουμε από κοινού την υπάρχουσα συνεργασία και να δώσουμε νέα, αποφασιστική ώθηση στις συνδυασμένες μεταφορές. Για εμάς, οι ανάγκες των πελατών μας είναι το επίκεντρο. Οι μεταφορείς εμπορευμάτων πρέπει να είναι σε θέση να μεταφέρουν τις μεταφορές στο σιδηρόδρομο πιο εύκολα και γρήγορα. Επειδή μόνο μέσω συγκεκριμένης μετεγκατάστασης θα αλλάξουμε τον τρόπο μεταφοράς και θα κάνουμε πραγματικότητα την ανακύκλωση της κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, θα ενισχύσουμε τις συνέργειες που δημιουργήθηκαν από το 2001 με ένα σχέδιο 9 σημείων για ισχυρές και φιλικές προς το κλίμα συνδυασμένες μεταφορές. Θα βελτιστοποιήσουμε την υπηρεσία, δικτύωση και ψηφιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να κερδίσουμε επίσης μεταφορείς σιδηροδρόμων, οι οποίοι μέχρι τώρα χρησιμοποιούν μόνο το δρόμο. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνουμε το CO2 εκπομπές εμπορευματικής κυκλοφορίας μαζί με τη DB Cargo και το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών (BMVI). "

globalrailwayreview.com/news/120344/db-cargo-kombiverkehr-kg-shift-freight-rail/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea