Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Στη Βουλή οι καθυστερήσεις αποζημιώσεις απόλυσης εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου προς την κα Υπουργό Παιδείας, για προβλήματα και καθυστερήσεις σε αποζημιώσεις απόλυσης λόγω συνταξιοδότησης εργαζομένων που μετατάχθηκαν από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε υπηρεσίες ελέγχου του Υπ. Παιδείας.

Η κα Παπανάτσιου αναφέρει πως έχει δεχθεί πολλές καταγγελίες από συνταξιούχους πρώην εργαζόμενους ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι οποίοι είχαν μεταταχθεί με τον ν.3891/2010 σε υπηρεσίες ευθύνης του υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και στους οποίους δεν χορηγήθηκε η εφ’ έπαξ νόμιμη αποζημίωση απόλυσης όπως προβλέπεται. Σύμφωνα με τον ν. 3891/2010 το προσωπικό που μεταφέρθηκε από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξακολουθεί να διέπεται από το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς στο οποίο υπαγόταν και πριν την μεταφορά στους φορείς υποδοχής.
Αποτέλεσμα των παραπάνω, όπως επισημαίνει η Βουλευτής, ότι αρκετοί από τους συνταξιούχους έχουν προσφύγει δικαστικά και μάλιστα να τους επιδικάζονται, σε πρώτο βαθμό, εκτός από τις αποζημιώσεις και οι νόμιμοι τόκοι κάτι που είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.
Για αυτούς τους λόγους ερωτάται η κα Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να λυθεί η οικονομική διαφορά με τους πρώην υπαλλήλους σύμφωνα με την νομοθεσία και το δημόσιο συμφέρον.

thenewspaper.gr
sidirodromikanea.blogspot.com