Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Καλάβρυτα - Οδοντωτός: «Ατραξιόν» στο εθνικό σχέδιο Τουρισμού.

Ο τελευταίες εξελίξεις γύρω από την επέκταση της υπάρχουσας γραμμής του Οδοντωτού Διακοπτού - Καλαβρύτων, όσο κι αν παραμένουν ασαφείς και υπό σχεδιασμό, έχουν και τη θετική τους πλευρά, που οι πολιτικοδημοτικοί τριγμοί τους οποίους δικαιολογημένα προκάλεσε η επικαιροποίηση του έργου, μάλλον αδίκησαν παράλληλες προσπάθειες της δημοτικής αρχής του Θανάση Παπαδόπουλου, στην κατεύθυνση αλλαγών του υπάρχοντος σιδηροδρομικού μέσου προς το καλύτερο.

Από τις επαφές που ήδη έχουν γίνει με τον ΟΣΕ έχει καταστεί σαφές πως η ηγεσία του θεωρεί το ιστορικό τρενάκι μία «ατραξιόν ιδιαίτερη», καθότι έχει άμεση συνάρτηση με μία περιοχή που διαθέτει Χιονοδρομικό Κέντρο και που εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος έλεγαν στην «Π» πως «όσα έργα κι αν εκτελεστούν, με κορμό τον Οδοντωτό, θα' ναι χρήσιμα και σίγουρα έργα του μέλλοντος».

Ειδικότερα, στις συναντήσεις που έχει ήδη κάνει ο κ. Παπαδόπουλος με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ιταλικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει περιγραφεί με κάθε τρόπο, πως ο Οδοντωτός θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προσεχή προσπάθεια της χώρας να επαναπροσεγγίσει την ελληνική και κυρίως την ξένη τουριστική αγορά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Π», η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα την ένταξη του Οδοντωτού στο «Εθνικό Σχέδιο Επανεκκίνησης του Τουρισμού», το οποίο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, με έμφαση στο λεγόμενο υγειονομικό διαβατήριο (εμβολιασμοί), αλλά και εξ αφορμής της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Διόλου ξένο μ' αυτή την επιλογή είναι το στατιστικό στοιχείο που θέλει, οι επιβάτες να φτάνουν τους 150 την ημέρα.
Στο πλαίσιο αυτό, ήδη προγραμματίζονται νέα δρομολόγια, με αναμόρφωση των υπαρχόντων, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι δεν διευκολύνουν τον επισκέπτη, όταν μάλιστα το τελευταίο τρενάκι φεύγει από τα Καλάβρυτα στις 3 το μεσημέρι, δηλαδή την ώρα που κάποιος απολαμβάνει τη μεσημεριανή διαμονή του, πθανά σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Ενδεικτική επ' αυτού είναι και η φράση του οικείου δημάρχου ότι «τρέχει ο κόσμος με το παϊδάκι στο χέρι να προλάβει την αμαξοστοιχία»!

Tου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
pelop.gr
sidirodromikanea.blogspot.com