Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Σιδηρόδρομοι και αεροδρόμια στο προσκήνιο ασιατικών συνεργασιών.


Τις ευκαιρίες για την εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών έθεσαν επί τάπητος ο υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας, Budi Karya Sumadi, και ο πρέσβης της Νότιας Κορέας στην Ινδονησία, Park Tae-sung.

Οι αξιωματούχοι των δύο ασιατικών χωρών συζήτησαν σχέδια για τη σύναψη εταιρικής σχέσης για την οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος μεταφορών στη νέα πρωτεύουσα της Ινδονησίας, στην επαρχία του Ανατολικού Καλιμαντάν, καθώς και σε ορισμένα τρέχοντα επενδυτικά σχέδια στη Δυτική Ιάβα, στα νησιά Ριάου και στο Μπαλί.

Ο πρέσβης της Νότιας Κορέας εξέφρασε ενδιαφέρον για ορισμένα έργα, μεταξύ άλλων για την κατασκευής σιδηροδρομικού συστήματος στο Μπαλί και την ανάπτυξη του αεροδρομίου Hang Nadim στο Μπατάμ.

Ο Ινδονήσιος υπουργός χαιρέτισε το ενδιαφέρον της Σεούλ και δήλωσε ότι αναμένει από τις δύο χώρες να χρησιμοποιήσουν περισσότερα προγράμματα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για τη χρηματοδότηση των έργων στη μεγαλύτερη πληθυσμιακά χώρα του μουσουλμανικού κόσμου.

Ο Sumadi χαιρέτισε επίσης τις ιδέες της Νότιας Κορέας για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου συστήματος μεταφοράς με χαμηλές εκπομπές ρύπων στη νέα πρωτεύουσα της χώρας, αν και η κατασκευή του έχει ανασταλεί προς το παρόν λόγω της πανδημίας, και προέτρεψε τις δύο χώρες να επεκτείνουν τη συνεργασία.

Φωτό: Tom Fisk/Pexels
naftikachronika.gr