Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Τα τρένα μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας θα αυξηθούν σύντομα μετά την άρση για το COVID.


Τα τρένα μεταξύ Ελβετίας και Γαλλίας θα ξαναρχίσουν περισσότερες πτήσεις έγκαιρα για τα Χριστούγεννα. Ορισμένες από τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες τέθηκαν σε αναστολή μεταξύ των δύο χωρών μετά τους ελβετικούς κανόνες καραντίνας τον Σεπτέμβριο.

Η TGV Lyria, από κοινού από την Ελβετική Ομοσπονδιακή Σιδηρόδρομος (SBB) και την Société nationale des chemins de fer français (SNCF), έπρεπε να διακόψει το ένα τρίτο των σιδηροδρομικών συνδέσεων υψηλής ταχύτητας μεταξύ Γαλλίας και Ελβετίας στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία μείωσε επίσης τις καθημερινές της υπηρεσίες από οκτώ σε δύο στις 4 Νοεμβρίου.
Επιπλέον, καθώς οι περιφέρειες στην ηπειρωτική Γαλλία δεν υποχρεούνται πλέον να υποβληθούν σε καραντίνα 10 ημερών, η TGV ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σταδιακή επανάληψη της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ των δύο χωρών.

Πίστωση: iStock

Από τις 2 Δεκεμβρίου, η γραμμή Λωζάνη-Παρίσι μέσω Vallorbe επανέλαβε τη λειτουργία της με καθημερινό μετ 'επιστροφής. Από τις 13 Δεκεμβρίου, η υπηρεσία τρένου θα επεκταθεί σε 13 καθημερινά δρομολόγια μετ 'επιστροφής μεταξύ Παρισιού και Ελβετίας.

Επιπλέον, λόγω του συνεχιζόμενου κλειδώματος στη Γαλλία, όσοι ταξιδεύουν στη χώρα από την Ελβετία θα πρέπει να αιτιολογήσουν τουλάχιστον τα ταξίδια τους έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Το SBB θα παρουσιάσει το νέο του πρόγραμμα τη δεύτερη Δευτέρα του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την παράδοσή του. Σύμφωνα με το SBB, το εν λόγω νέο πρόγραμμα θα σηματοδοτηθεί από την ολοκλήρωση του New Rail Link μέσω των Άλπεων (NRLA) μετά από 28 χρόνια κατασκευής.


https://timesofindia.indiatimes.com/travel/travel-news/trains-between-france-and-switzerland-to-increase-soon-after-covid-jolt/as79549469.cms


Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης