Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Αναχώρησε το πρώτο τρένο με εξαγωγές από την Τουρκία στην Κίνα.

Το τρένο θα διασχίσει δύο ηπείρους, δύο θάλασσες, πέντε χώρες και θα ολοκληρώσει το ταξίδι του σε 12 ημέρες, μεταφέροντας αγαθά από την Τουρκία στην Κίνα.
Το πρώτο τρένο με αγαθά από την Τουρκία για την Κίνα αναχώρησε την Παρασκευή από την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Το τρένο «θα ακολουθήσει τον διάδρομο Trans Caspian East-West Middle Corridor μέσω της σιδηροδρομικής γραμμής Μπακού-Τμπιλίσι-Καρς, καλύπτοντας 8.693 χλμ., διασχίζοντας δύο ηπείρους, δύο θάλασσες, πέντε χώρες προωθώντας το φορτίο του στην Κίνα» σύμφωνα με ανακοίνωση.

Σημειώνοντας ότι, τα 10 βαγόνια έχουν λειτουργήσει με επιτυχία στη γραμμή Κίνα-Τουρκία-Ευρώπη, τονίζει ότι τον περασμένο Νοέμβριο τρένο που ξεκίνησε από την Κίνα έφτασε στην Πράγα. Πραγματοποίησε το ταξίδι του στον πρωτοποριακό διάδρομο Trans Caspian East-West Middle και τον Μαρμαράι (διηπειρωτική σιδηροδρομική γραμμή διηπειρωτικών μεταφορών στην Κωνσταντινούπολη).

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για την περαιτέρω διασυνδεσιμότητα μεταξύ Ανατολής και Δύσης και να παγιώνει τη θέση της στην περιοχή» προσθέτει η ανακοίνωση.

Εικόνα: raillynews.com

sputniknews.gr