Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Νέος σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας ξεκινά στη δυτική Κίνα.

Η ταχύτητα της αμαξοστοιχίας έχει οριστεί στα 250 χλμ. ανά ώρα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για να αυξηθεί στα 350 χλμ. ανά ώρα.

Ένας νέος σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Yinchuan, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας Ningxia Hui, με το Xi’an, πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi, και στη δυτική Κίνα, ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Η νέα σιδηροδρομική υπηρεσία θα μειώσει το χρόνο του ταξιδιού μεταξύ Yinchuan και Xi’an από 14 ώρες σε περίπου 3 ώρες, συνδέοντας τη Ningxia με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας μέσω του κόμβου κυκλοφορίας του Xi’an, δήλωσε ο Ma Jian, αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Ningxia, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Yinchuan.


Ο σιδηρόδρομος μήκους 610 χλμ. κατασκευάστηκε βάσεις επένδυσης ύψους περίπου 12,33 δισ δολ., πρόσθεσε ο Ma Jian.

Η ταχύτητα της αμαξοστοιχίας έχει οριστεί στα 250 χλμ. ανά ώρα, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για να αυξηθεί στα 350 χλμ. ανά ώρα.

Η υπηρεσία τρένων θα ενσωματώσει το Yinchuan στο σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας της Κίνας μετά τις 20 Ιανουαρίου, μετά από μια μεταβατική περίοδο υπεραστικών μεταφορών μεταξύ Yinchuan και Xi’an από τις 26 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 20 Ιανουαρίου 2021.

Βίκυ Καραντζαβέλου 
traveldailynews.gr