Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Νίκος Κοροβέσης: Σημαντική η παρέμβαση για σιδηροδρομική γραμμή Κατακόλου – Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας.

Η επαναφορά του τρένου συνολικά στον τόπο μας επιβάλλεται για πολλούς ακόμη και ιστορικούς λόγους

Ως ιδιαίτερα σημαντική για την Ηλεία και το ίδιο το σιδηροδρομικό δίκτυο στόχος που παραμένει σταθερός ως προς την πλήρη ενεργοποίησή του, χαρακτήρισε την υπογραφή της σύμβασης για το έργο αναβάθμισης και επισκευής της υφιστάμενης γραμμής Κατακόλου – Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτ. Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την συγκεκριμένη θετική εξέλιξη καθώς πρόκειται περί ενός έργου που είχε συζητήσει με την σειρά του με τον Ηλείο Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Αθανάσιο Κοτταρά κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα, και από τον οποίο ενημερώθηκε ότι πολύ σύντομα η ουσιαστική αυτή παρέμβαση ύψους 2,3 εκατ. ευρώ επρόκειτο να μπεί στην τελική ευθεία.

Ο κ. Κοροβέσης ευχαρίστησε τον κ. Κοτταρά για την αποφασιστική του πρωτοβουλία και το ενδιαφέρον του, και ζήτησε την καθοριστική του συμβολή και βοήθεια στο θέμα επαναφοράς του τρένου στην Ηλεία.


ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ

Είναι κάτι που αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς στόχους και έχει την δική του ξεχωριστή σημασία από επιβατικής , εμπορευματικής πλευράς αλλά και τουριστικής κίνησης ,αφού είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος επισκεπτών επιλέγει το τρένο για τις μετακινήσεις του είπε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού .

iliaweb.gr/