Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Ταξίδι στον χρόνο σε ξενοδοχείο με δωμάτια vintage βαγόνια τρένου.

Λειτούργησε ως σιδηροδρομικός σταθμός από το 1887 ως το 1986. Η ιστορία ενός αιώνα ζωντανεύει αλλιώς...
Πώς θα αισθανόταν κανείς να μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο, έχοντας παράλληλα όλες τις ανέσεις; Το Train Station Inn επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν ακριβώς αυτό.
Ο λόγος για το μπουτίκ ξενοδοχείο που βρίσκεται στον Καναδά και διαθέτει στους πελάτες του αντί δωματίων ανακαινισμένα βαγόνια του 20ου αιώνα που περιβάλλονται από τη φύση.
Βρίσκεται στο Ταταμαγκούς, ένα χωριό στην Νέα Σκωτία στον Καναδά και διαθέτει εννέα βαγόνια (δύο τύπου boxcars και επτά τύπου cabooses που χρονολογούνται από το 1911 έως το 1978) για χρήση δωματίου.
Τα αυτοκίνητα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και τέσσερα άτομα. Τα βαγόνια τύπου Cabooses νούμερο 4,5 και 7 μπορούν επίσης να φιλοξενήσουν το κατοικίδιό μας με μικρή επιπλέον χρέωση ανά διανυκτέρευση (επιτρέπεται μόνο ένα κατοικίδιο ανά μεταφορά).
TATATRAINSTATION.COMΤο Train Station Inn την νύχτα

Ανέσεις σε ιδιαίτερο περιβάλλον

Τα βαγόνια διαθέτουν κλιματισμό, ιδιωτικά μπάνια, καλωδιακή τηλεόραση και, φυσικά, συλλογή από αναμνηστικά σιδηροδρόμων εποχής.
Μερικά από τα δωμάτια διαθέτουν επίσης ιδιωτική κουζίνα για να απολαύσει κανείς μαγειρέματα.
Η τραπεζαρία βρίσκεται σε ξεχωριστό βαγόνι που φιλοξενεί βραδιές ζωντανής μουσικής στην ανακαινισμένη πλατφόρμα τρένων. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να πάρουν πρωινό, ζεστά και κρύα ροφήματα και λιχουδιές στο Jitney Café.
TATATRAINSTATION.COMΔωμάτιο του Train Station Inn

Σιδηροδρομικός σταθμός σχεδόν ενός αιώνα

Πριν γίνει ξενοδοχείο, το Σταθμός Ταταμαγκούς λειτούργησε ως σιδηροδρομικός σταθμός από το 1887 ως το 1986.
Ο σημερινός ιδιοκτήτης του πανδοχείου, Τζέιμς Λε Φρενς, αγόρασε τον σταθμό το 1974 για να τον σώσει από την κατεδάφιση, καθώς, τότε, η υπηρεσία επιβατών και εμπορευμάτων είχε διακοπεί.
Ήταν μόλις 18 ετών τότε και, σύντομα, του γεννήθηκε η ιδέα του ξενοδοχείου.
Το 1989, μετά από ανακαίνιση δύο ετών, το Train Station Inn άνοιξε τις θύρες του.
TATATRAINSTATION.COMΕξωτερική άποψη του Train Station Inn

Ωδή στην φύση

Ιδανική για λάτρεις της φύσης, η σιδηροδρομική γραμμή που διασχίζει το Ταταμαγκούς αποτελεί ένα μονοπάτι αναψυχής, μέρος του Trans Canada Trail, γνωστό και ως The Great Trail.
Λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο δίκτυο αναψυχής στον κόσμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καναδάς έχει θέσει τους δικούς του ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας COVID-19. Οι περισσότεροι αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των ΗΠΑ, που επιθυμούν να ταξιδέψουν στον Καναδά, θα πρέπει να αποδείξουν ότι πληρούν τα σχετικά κριτήρια που έχει θέσει η καναδική κυβέρνηση.


ΠΗΓΗ: Insider,
Φωτογραφίες: Train Station Inn

huffingtonpost.gr