Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Μαθητής κλειδώνεται μέσα σε ιαπωνικό σταθμό μετά το τελευταίο τρένο!

Δεν είναι σαφές πώς κατάφερε και βγήκε

Ο παγιδευμένος μαθητής στέλνει SOS στο Twitter όταν το προσωπικό κλείνει τις πόρτες ενώ αυτός βρίσκονταν για έκτακτη ανάγκη του στην τουαλέτα.

Όταν η φύση καλεί, μερικές φορές είναι μια παρόρμηση που δεν μπορείτε να ελέγξετε και ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε ή τι κάνετε, η εύρεση γρήγορης τουαλέτας γίνεται κορυφαία προτεραιότητα .Αυτό συνέβη πρόσφατα σε έναν μαθητή στην Ιαπωνία, ο οποίος πήγε στην τουαλέτα με πόνους στο στομάχι σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο Kumamoto , και ενώ ανακουφίστηκε όταν βρήκε δημόσιο μπάνιο, βγήκε και διαπίστωσε ότι ήταν πλέον κλειδωμένος μέσα στις εγκαταστάσεις .

▼ Το περιστατικό συνέβη στις 16 Οκτωβρίου, όταν το τελευταίο τρένο αναχώρησε από το σταθμό Fujisakigu-mae στο Κουμμότο.


Αφού βρέθηκε κλειδωμένος μέσα στο κτίριο, ο μαθητής άρχισε να καλεί για βοήθεια ζωντανά στο Twitter στις 11:30 μ.μ., μοιράζοντας φωτογραφίες και βίντεο του προσπαθώντας να ανοίξει τα παραθυρόφυλλα στην έξοδο με το χέρι του. Ο μαθητής εξήγησε βιαστικά την κατάσταση σε μια σειρά tweets, λέγοντας:

«Είμαι εντελώς παγιδευμένος στο σταθμό. Όταν ήμουν στο μπάνιο λόγω πόνου στο στομάχι, ένα μέλος του προσωπικού ήρθε και είπε ότι έκλειναν, αλλά είπα «Περίμενε μια στιγμή» και τώρα αυτό συνέβη. 
Συνέχισε λέγοντας: 

«Ο μόνος τρόπος που μπορώ να βγω είναι με το άλμα από τον φράχτη. Θα πρέπει να μπω σε μια απαγορευμένη περιοχή. "


Οι άνθρωποι απάντησαν γρήγορα στα tweets με πρακτικές συμβουλές για το πώς να χειριστούν καλύτερα την κατάσταση, με ορισμένους ακόμη και να προτείνουν να επικοινωνήσει με την αστυνομία . Ωστόσο, στις 12:22 π.μ., ο μαθητής ενημέρωσε τον λογαριασμό του στο Twitter με το ακόλουθο μήνυμα:

«Βγήκα! Βγήκα! Μπορώ να πάω σπίτι τώρα !!! "

Ενώ δεν είναι σαφές πώς κατάφερε να δραπετεύσει από το κλειστό σταθμό, ο μαθητής προειδοποίησε όλους να προσέχουν τέτοιου είδους καταστάσεις. Συνέχισε επίσης να λέει:

«(Ο αξιωματούχος του σταθμού που ήρθε να ελέγξει την τουαλέτα) κλειδώθηκε όταν βγήκα από την τουαλέτα και κάναμε επαφή με τα μάτια. Φυσικά, νόμιζα ότι ήμουν ακόμα σε θέση να βγω. Όταν κατευθύνθηκα (στην έξοδο), το κλείστρο έκλεισε. Όταν έτρεξα πίσω στο σημείο που ήταν το μέλος του προσωπικού, δεν ήταν πια εκεί. Αυτό σημαίνει ότι ήμουν παγιδευμένος σκόπιμα, έτσι δεν είναι; Είναι κατ 'οίκον περιορισμό, έτσι δεν είναι; "

Παρά τον ισχυρισμό του μαθητή ότι το κλείσιμο ήταν σκόπιμο, η Kumamoto Electric Railway έκανε μια δήλωση στις 18 Οκτωβρίου, ζητώντας συγγνώμη για το σφάλμα και αναφέροντας την αιτία ως «έλλειψη επιβεβαίωσης» από το προσωπικό.

«Από τώρα και στο εξής, θα επιβάλουμε τους κανόνες επιβεβαίωσης περιπολίας στο τέλος της επιχείρησης, τόσο για τους υπαλλήλους μας όσο και για τους υπεργολάβους, για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά».

Σε ολόκληρη την Ιαπωνία, οι σταθμοί κλείνουν συνήθως τα παραθυρόφυλά τους μετά το τελευταίο τρένο της ημέρας, οπότε είναι ζωτικής σημασίας οι εργαζόμενοι να ολοκληρώνουν διεξοδικούς ελέγχους για να διασφαλίσουν ότι δεν παραμένουν μετακινούμενοι στις εγκαταστάσεις. Ωστόσο, εάν βρεθείτε σε μια πλατφόρμα χωρίς είσοδο ή έξοδο, ή προσωπικό για αυτό το θέμα , εξαρτάται από εσάς να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μείνετε πίσω από το τελευταίο τρένο. Διότι στη μέση του πουθενά, αυτό θα προκαλούσε σημαντικά προβλήματα.

https://soranews24.com/2020/10/21/student-gets-locked-inside-japanese-station-after-the-last-train/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης