Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ένα μεγάλο "εύγε" και ένα ερώτημα:

Γράφει ο Σωτήρης Βενέτης

Θα ήθελα να εκφράσω, δια της παρούσης, ένα μεγάλο "εύγε" και ένα ερώτημα: 
α. Εύγε σε πολλούς συλλόγους της Πάτρας και της Αχαΐας γενικότερα οι οποίοι δεν εγκαταλείπουν το πέρα για πέρα δίκαιο αίτημά και υποσχεμένο από όλους τους εμπλεκομένους υπηρεσιακούς παράγοντες (Υπομεδί, οσε, Τρενοσέ, Εργοσέ, Γαιαοσέ, Τοπικές Αυτοδιοικήσεις 1ου και 2ου Βαθμού, Τοπικά Επιμελητήρια και Σύλλογοι, Επιστημονική Κοινότητα κ.α.) επέκτασης του προαστιακού Πατρών τουλάχιστον έως την Κάτω Αχαΐα (έως τον Πύργο θα ήταν το ορθότερον και δικαιότερον, έως Καλαμάτα το ιδανικό).

Για τον σκοπό αυτό δαπανήθηκαν ουκ ευκαταφρόνητα ποσά, τα οποία δεν δικαιολογούν σε καμία των περιπτώσεων τη μη πλήρη και απόλυτη ανακαίνιση της επιδομής, ώστε αφενός να αρθούν άπασες οι βραδυπορείες από Άγιο Ανδρέα έως Κάτω Αχαΐα, αφετέρου να επιτυγχάνεται με άνεση ο προϋπολογισμένος χρόνος των 27 πρώτων λεπτών για την εκτέλεση του πλήρους δρομολογίου με τις ενδιάμεσες (όλες προεραιτικές) σταθμεύσεις. Πάντοτε βέβαια υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, κάποιες "παράφωνες" φωνές, οι οποίες τάσσονται με την πλευρά Υπομεδί / Σιδηροδρομικών Εταιρειών, ότι όλως "καλώς έγιναν" και "σοφώς επλάσθησαν" και εν πάση περιπτώσει "αρκεστείτε στο ολίγο και λιγότερο δυνατό", δείχνοντας "με το δάχτυλο" ότι μπορεί, ενδεχομένως, αργότερα να επέλθει και το... "καθόλου"! Όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων και πιστεύω του κόσμου της Πάτρας, της Κάτω Αχαΐας και των ενδιάμεσων περιοχών από τις οποίες διέρχεται η σιδ/κή γραμμή βρίσκει ότι, έως σήμερα, έχουν εξαπατηθεί και δεν έχουν τηρηθεί τα υπεσχεμένα. 

β. Σύμφωνα με ανακοινωθέν του ΟΣΕ την προηγούμενη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 ήταν να δοθεί στην σιδ/κή κυκλοφορία το τμήμα Παλαιοφάρσαλος - Καρδίτσα από τις ζημιές που προκάλεσε ο κυκλώνας Ιανός. Τι έγινε; Τι γίνεται με τα υπόλοιπα σιδ/κά τμήματα τα οποία υπέστησαν βλάβες; Πως εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης; Μπορούν οι σιδ/κές εταιρείας να εκδίδουν τουλάχιστον ένα εβδομαδιαίο ανακοινωθέν για την πορεία αποκατάστασης του σιδ/κού δικτύου; 

Με εκτίμηση
 Σ. Βενέτης