Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Η καθυστέρηση των έργων έλευσης του τραμ και του μετρό στον Πειραιά στην συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Στ.Αντωνάκου.


Σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Θ. Καπράλος και τα μέλη του προεδρείου του ΕΣΠ, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων τους, με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Σ. Αντωνάκου, στην οποία παρευρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ε. Κορκίδης, ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γ. Σωτηρίου και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Π. Πολιτάκης (φωτο).

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη και συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα και ειδικότερα:
Η καθυστέρηση των έργων έλευσης του τραμ και του μετρό στον Πειραιά και τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται, η ανάγκη υλοποίησης του πάγιου αιτήματος του εμπορικού κόσμου που είναι η υπογειοποίηση της γραμμής του Ηλεκτρικού μεταξύ Φαλήρου και Πειραιά και η εκπόνηση γενικότερης μελέτης του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας.
Επίσης, το μείζον θέμα της πανδημίας, η Ιπποδάμεια Κεντρική Αγορά Τροφίμων στο παλαιό αμαξοστάσιο της ΣΤΑ.ΣΥ., το πρόγραμμα για παροχή μη επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις το οποίο επεκτείνεται συνολικά σε 12 περιφέρειες της χώρας μεταξύ των οποίων και η Αττική, η ανάγκη στήριξης και προβολής της πειραϊκής αγοράς και άλλα θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και εύρυθμης λειτουργίας της τοπικής μας αγοράς.


Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την σημασία συνέχισης της στενής εποικοδομητικής συνεργασίας και επικοινωνίας, της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με σκοπό την ανάδειξη και ανάπτυξη της μελλοντικής εικόνας του Πειραιά και την τόνωση του πειραϊκού εμπορίου.

portnet.gr