Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Αυτά είναι τα πιο πολυτελή τρένα στον κόσμο. Εικόνες και βίντεο.

Πολυτελή τρένα: Η χλιδή σε όλο της το μεγαλείο που κάνει το ταξίδι και την πολύωρη διαδρομή μια αξέχαστη εμπειρία.

Πολυτελή τρένα: Υπάρχουν τρένα στενά που ίσα ίσα χωράς να καθίσεις και να τοποθετήσεις τις αποσκευές σου. Υπάρχουν τρένα που από τον εκκωφαντικό θόρυβο προκαλούν πονοκέφαλο. Υπάρχουν όμως και άλλα που δεν θέλεις να τελειώσει η διαδρομή. Όταν η διαδρομή συνδυάζεται με χλιδή και άνεση τότε το ταξίδι μετατρέπεται σε απόλαυση.
Παρακάτω θα δείτε τρένα που η πολυτέλεια ξεπερνά τη φαντασία. Οι εικόνες από ταινίες φαντασίας του Χόλιγουντ έρχονται στη πραγματικότητα, καθώς υπάρχουν τρένα που η πολυτέλειά τους ξεπερνά κάθε όνειρο!

Golden Eagle

Ο Υπερσιβηρικός έχει ιστορία άνω του ενός αιώνα και όλο αυτό το διάστημα δεν έχει χάσει ούτε ένα κομμάτι της γοητείας του. Ξεκινάς από την Μόσχα και καταλήγεις στο Βλαδιβοστόκ (ή το αντίθετο), αφού κατά τη διάρκεια της διαδρομής έχει απολαύσει άφθονη βότκα και χαβιάρι, έχεις κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα ρωσικών και έχεις δει τοπία που δεν θα βγουν ποτέ από τη μνήμη σου. Μία μοναδική εμπειρία, πολύ πιο πάνω από τις υψηλότερες των προσδοκιών σου.

Venice Simplon-Orient-Express
 

Όταν η κουβέντα φτάνει στον όρο πολυτελές ταξίδι με τρένο, δεν μπορείς παρά να ξεκινήσεις από την γραμμή Λονδίνο-Βενετία, με ενδιάμεσες στάσεις το Παρίσι και την Βερόνα. Πρόκειται για το πιο chic ταξίδι του είδους που συνδυάζει την περιπέτεια με τον ρομαντισμό, με γκλάμουρ ατμόσφαιρα και κομψότητα σε κάθε σημείο των art deco βαγονιών. Θα κοιμηθείς σε πολυτελείς καμπίνες σουίτες, θα δοκιμάσεις πιάτα υψηλής γαστρονομίας και θα περάσεις τα βράδια σου στο champagne bar. Πιθανότατα με πολύ καλή παρέα.

Golden Chariot
 

Το Golden Chariot κινείται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της μη τουριστικής Καρνάτακα, αποτελώντας το μοναδικό πολυτελές τρένο, στο σχετικά ανεξερεύνητο νότο της χώρας. Το συγκεκριμένο τρένο αποτελεί μια κοινοπραξία της κρατικής κυβέρνησης της Καρνάτακας & του Υπουργείου Σιδηροδρόμων.
Το μοναδικό πολυτελές τρένο στη Νότια Ινδία, προσφέρει μια πλήρη εικόνα στους επισκέπτες του για τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, την γαστρονομία, την εξερεύνηση της άγρια ζωής και του λαμπρού πολιτισμού της. Η πολυτέλεια στο εσωτερικό σε κάνει να νιώθεις σαν αριστοκράτης άλλης εποχής και οι παροχές εντός τρένου είναι υψηλού επιπέδου.

The Blue Train

Το Blue Train περνάει μέσα από τις ανοιχτές εκτάσεις της Νότιας Αφρικής από την Πρετόρια στο Κέιπ Τάουν και αντίστροφα, παρέχοντας σουίτες με μπάνια και κρεβάτια σχεδιασμένα κατά παραγγελία. Οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τα τοπία από τα οποία περνάει το τρένο μέσω οθονών, χαλαρωμένοι στη σουίτα τους.

The Ghan

Σε 3 μέρες θα «κόψετε την Αυστραλία» στην μέση, διασχίζοντας σχεδόν 3000 χλμ για να φτάσετε από την Αδελαίδα στο Νταρβιν. Η πολυτέλεια και η άγρια φύση σε πλήρη εναρμόνιση. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να ολοκληρωθεί η σιδηροδρομική γραμμή, προσδίδοντας στο τρένο αυτό μια ξεχωριστή ιστορία.

Transcantabrico Gran Lujo

Είναι ισπανικό και πανέμορφο. Κάθε σουίτα του αποτελεί μισό βαγόνι, καταλαμβάνοντας 129 τ.μ. η καθεμιά. Είναι πολυτελές, διαθέτει εκλεπτυσμένους χώρους και κάνει το ταξίδι ονειρικό. Το Classico χωρά 52 επιβάτες, ενώ το Gran Lujo που εγκαινιάστηκε το 2011, μόνο 28, που θα ζουν ωστόσο μια μοναδική εμπειρία πολυτέλειας.

Royal Canadian Pacific

Πραγματοποιεί το δρομολόγιο μεταξύ Cusco και Machu Picchu που διαρκεί περίπου 3.5 ώρες, κάθε μέρα εκτός Κυριακής. Διαθέτει βαγόνια 42 θέσεων για να απολαύσετε άριστης ποιότητας περουβιανό φαγητό, και συγκεκριμένα πρόγευμα στο ταξίδι προς το Μάτσου Πίτσου και δείπνο κατά την επιστροφή στο Κούσκο.


pagenews.gr