Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Η Alstom Salzgitter είναι ικανοποιημένη με την δοκιμή του τρένου υδρογόνου Coradia iLint στην Ολλανδία.

Η μετάβαση από ντίζελ σε υδρογόνο στις σιδηροδρομικές μεταφορές είναι δυνατή. Αυτό φαίνεται από τα τελευταία αποτελέσματα των δοκιμών στην Ολλανδία.

Καλά νέα για την ομάδα της Alstom στο Salzgitter . Η επαρχία Groningen έχει δημοσιεύσει έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα δοκιμών του Coradia iLint που πραγματοποιήθηκαν το Μάρτιο σε διαδρομή των 65 χιλιομέτρων μεταξύ Groningen και Μπος στο βόρειο τμήμα της Ολλανδίας . Η δοκιμαστική πορεία είχε σκοπό να διερευνήσει εάν μια αμαξοστοιχία υδρογόνου θα μπορούσε να είναι μια πλήρως βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των αμαξοστοιχιών ντίζελ που λειτουργούν σήμερα στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η έκθεση σημειώνει ότι το Wasserstoffzug της Alstom πέρασε με επιτυχία τους τέσσερις στόχους: έγκριση από την Ολλανδική NSA (Εθνικός Αξιολογητής Ασφάλειας) για οδήγηση στο ολλανδικό σιδηροδρομικό δίκτυο, απολύτως απαλλαγμένο από εκπομπές και ταιριάζει απόλυτα στην εμπορική υπηρεσία επιβατών του τρέχοντος οδικού χάρτη, γρήγορα και απλώς ανεφοδιασμός και εισαγωγή του κοινού στην κινητικότητα του υδρογόνου.

«Μετά τη Γερμανία , τις Κάτω Χώρες, η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη στην οποία ο Wasserstoffzug της Alstom έχει αποδειχθεί ότι είναι μια μοναδική λύση μηδενικών εκπομπών για μη ηλεκτροκίνητες γραμμές. Οι δοκιμές έδειξαν ότι η αμαξοστοιχία υδρογόνου μας έχει αναπτυχθεί πλήρως όσον αφορά τη διαθεσιμότητα και την αξιοπιστία, προσφέρει την ίδια απόδοση με τα τρένα ντίζελ και έχει το πλεονέκτημα χαμηλού θορύβου και μηδενικών εκπομπών. Η Coradia iLint τρένο υδρογόνου υποστηρίζει τη μετάβαση του στα παγκόσμια συστήματα βιώσιμες μεταφορές «, δήλωσε ο Μπερνάρ Belvaux , Διευθύνων Σύμβουλος, Alstom Μπενελούξ .

Όσον αφορά την εκτέλεση εμπορικών πράξεων: Τόσο το πρόγραμμα ειδοποιήσεων (όλοι οι σταθμοί) όσο και το πρόγραμμα ταχείας δοκιμής δοκιμάστηκαν με επιτυχία. Κατανάλωση υδρογόνου, συμβατότητα υποδομής, επιτάχυνση, φρενάρισμα, αγκύρωση, τελική ταχύτητα, απόδοση των βοηθητικών - όλες οι λειτουργίες έγιναν χωρίς προβλήματα.

Οι Ολλανδοί τεχνικοί βρήκαν τη συμπεριφορά του τρένου άνετη, ομαλή και εύκολη στην οδήγηση. Ο ανεφοδιασμός με πράσινο υδρογόνο ήταν ταχύτερος από το αναμενόμενο και ήταν ασφαλής. Επιπλέον, αυτό το τρένο χωρίς εκπομπές είναι σημαντικά πιο αθόρυβο από τα τρέχοντα τρένα ντίζελ. Αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμών και αποτελεί σημαντικό όφελος τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους κατοίκους κατά μήκος της διαδρομής.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι έχουν επιτευχθεί όλοι οι στόχοι και ότι η αμαξοστοιχία υδρογόνου είναι μια πλήρως λειτουργική εναλλακτική λύση έναντι του εξοπλισμού ντίζελ.

Από τον Roland Weiterer

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης


paz-online.de/Nachrichten/Salzgitter/Alstom-Salzgitter-freut-sich-ueber-erfolgreiche-Probe-fuer-den-Coradia-iLint