Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

To πρόγραμμα για την ανάπτυξη του Τραμ.

To πρόγραμμα για την ανάπτυξη του Τραμ | 4ΤΡΟΧΟΙΗ παραλαβή των δύο πρώτων νέων συρμών αποτελεί το εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τραμ και τις μελλοντικές του επεκτάσεις.


Εικοσιπέντε συνολικά νέα οχήματα προστίθενται στον υπάρχοντα στόλο του Τραμ, εκσυγχρονίζοντας τον.

 Τα οχήματα φέρουν την εμπορική ονομασία Citadis του οίκου Alstom και κατασκευάζονται στη Βαρκελώνη. Πρόκειται για σύγχρονους συρμούς που προσφέρουν άνετο ταξίδι, αισθητική αναβάθμιση, αλλά και μειωμένα λειτουργικά έξοδα. Έχουν μήκος 33,3 μέτρα, πλάτος 2,40 μέτρα και μεταφορική ικανότητα-δυνατότητα 214 επιβατών (54 καθήμενων και 160 ορθίων). Διαθέτουν εργονομικά καθίσματα επιβατών, πανοραμικά παράθυρα που παρέχουν διαφάνεια και θέαση, βελτιωμένη προσβασιμότητα με διπλές θύρες, μοντέρνο φωτισμό LED, βελτιωμένη απόδοση κλιματισμού, καθώς και χώρους για καροτσάκια, αναπηρικά αμαξίδια και ποδήλατα.
 Από πλευράς τεχνολογίας έχουν ό,τι πιο σύγχρονο παρέχοντας ασφαλείς μεταφορές, υψηλές επιδόσεις, δυναμική οπτική και ακουστική πληροφόρηση επιβατών, ευκολία χρήσης-οδήγησης και μειωμένα έξοδα προληπτικής συντήρησης.
 Ήδη έχουν έρθει ακτοπλοϊκώς στην Αθήνα δύο οχήματα και σταδιακά ως τα τέλη Μαΐου του 2021, θα αφιχθούν όλα, ώστε μετά από επί τόπου στατικές και δυναμικές δοκιμές στο δίκτυο του Τραμ να ενταχθούν στην κυκλοφορία. 
Η προσθήκη των νέων συρμών θα καλύψει, επίσης, τις νέες ανάγκες σε τροχαίο υλικό που προκύπτουν από την υπό κατασκευή επέκταση του δικτύου Τραμ προς Πειραιά.

Σπύρος Χατήρας
4troxoi.gr