Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία μετά από σύγκρουση δυο εμπορικών τρένων στο Γκέτεμποργκ.

Η αστυνομία στο σημείο του ατυχήματος
 την Τρίτη. 
Φωτογραφία: Adam Ihse / TT
Μια μεγάλη περιοχή χρειάστηκε να εκκενωθεί όταν τα δυο εμπορικά τρένα συγκρούστηκαν την Τρίτη το πρωί  στο ανατολικό Γκέτεμποργκ, με τις σουηδικές αρχές να προειδοποιούν για υψηλό κίνδυνο έκρηξης. Κανένας δεν τραυματίστηκε στη σύγκρουση, η οποία συνέβη στις 6 π.μ.


Όμως, μια περιοχή περίπου 600 μέτρων από το σημείο του ατυχήματος αποκλείστηκε την Τρίτη το πρωί, και αρκετά κτίρια εκκενώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός σχολείου και ενός νηπιαγωγείου.
Στα τρένα απαγορεύτηκαν επίσης να περάσουν από το σημείο του ατυχήματος.  Το απόγευμα, η κίνηση είχε ξαναρχίσει, αλλά αναμενόταν καθυστερήσεις.
Ένα τρένο μετέφερε  οξείδιο του αιθυλενίου - το οποίο είναι τοξικό και εύφλεκτο αέριο - και ένα άλλο υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο είναι διαβρωτική ουσία, και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν αρχικά για "πολύ υψηλό" κίνδυνο έκρηξης.
Αλλά μέχρι τις 11 π.μ. είχε αποδειχθεί ότι τα τρένα δεν είχαν διαρροή.
Λίγο μετά τις 3 μ.μ., η περιοχή που είχε κλείσει είχε μειωθεί σε περίπου 100 μέτρα, αλλά οι άνθρωποι στην περιοχή ενθαρρύνθηκαν ακόμη να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις υγείας και ασφάλειας στην περιοχή .

thelocal.se

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης