Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Πρόταση για την αξιοποίηση του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΕ.


Σε νέα γενική συνέλευση που προσδιορίστηκε για τον Οκτώβριο θα ληφθεί η τελική απόφαση επί της προτάσεως που παρουσιάστηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ”, για την αξιοποίηση του πρώην αμαξοστασίου του ΟΣΕ.
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Συλλόγου, Στέργιος Φάτσης, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την μικρή συμμετοχή του κόσμου, τονίζοντας ότι “όταν υπάρχουν γεγονότα που ‘μυρίζουν αίμα’, συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Τώρα που πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα θέματα για την αξιοποίηση ενός χώρου μεγάλης ιστορικής αξίας τόσο για τον Σύλλογο, όσο και για την Ν.Ιωνία, φαίνεται ότι ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται και λυπάμαι πραγματικά, γιατί έχει γίνει μεγάλος αγώνας και έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες για να αξιοποιηθεί ο χώρος αυτός από τον Σύλλογο”.
Πριν από την έναρξη της συνέλευσης, ο κ. Φάτσης καλωσόρισε στην οικογένεια του Συλλόγου τον Δημήτρη Παπασταύρου, ο οποίος διετέλεσε για 15 χρόνια γενικός αρχηγός στα τμήματα της ΑΕΚ και έχει μεγάλη αγάπη για τη Νίκη Βόλου -προέδρευσε, μάλιστα, ομόφωνα της Γενικής Συνέλευσης.
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις ενέργειες του Συλλόγου από το 2016 μέχρι και σήμερα, στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την προηγούμενη και την τωρινή διοίκηση της ΓΑΙΑΟΣΕ και την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων, στη σύμβαση που έχει υπογραφεί και στα όσα περιλαμβάνει, αλλά και στην κωλυσιεργία από πλευράς του ΟΣΕ για την απομάκρυνση των κινητών στοιχείων και του αρχειακού υλικού που υπάρχει στον χώρο ο οποίος έχει περιέλθει μετά την υπογραφή της σύμβασης προς εκμετάλλευση και αξιοποίηση στον Σύλλογο.
Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αλέξης Παπακωνσταντίνου και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Βενέτης, παρουσίασαν την πρότασή τους για την επένδυση ύψους 400.000 ευρώ, που βάσει σύμβασης είναι προγραμματισμένη να υλοποιηθεί μέσα σε πέντε χρόνια.
Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Φάτσης, κάλεσε τα μέλη του Ερασιτέχνη να υποβάλουν τις προτάσεις τους για να αξιολογηθούν, εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη μια ολοκληρωμένη πρόταση με οικονομοτεχνικά στοιχεία, που θα κατατεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και θα έρθει προς ψήφιση σε νέα Γενική Συνέλευση.

volos.ert.gr