Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Ελβετία: Προγραμματίζονται νυχτερινά τρένα για Άμστερνταμ, Ρώμη και Βαρκελώνη

Οι ταξιδιώτες των τρένων θα μπορούν σύντομα να κοιμηθούν στην Ελβετία και να ξυπνήσουν σε πόλεις όπως το Άμστερνταμ, τη Ρώμη και τη Βαρκελώνη. Οι ομοσπονδιακοί σιδηρόδρομοι της Ελβετίας και οι ομοσπονδιακοί σιδηρόδρομοι της Αυστρίας (ÖBB) ανακοίνωσαν ότι θέλουν να επεκτείνουν την υπηρεσία νυχτερινών τρένων στην Ευρώπη.


«Η ζήτηση για διεθνείς υπηρεσίες νυχτερινών τρένων αυξήθηκε σημαντικά το 2019 και στις αρχές του 2020 έως ότου έπληξε η κρίση του κοροναϊού», έγραψε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη η Swiss Federal Railways. «Ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποιούν υπηρεσίες νυχτερινών τρένων από την Ελβετία αυξήθηκε κατά πάνω από 25% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.»

Πρόσθεσε ότι οι δύο εταίροι σιδηρόδρομοι θεώρησαν αυτή τη βιώσιμη τάση δεδομένης της σημαντικής αύξησης της ζήτησης των πελατών για «φιλικά προς το περιβάλλον και αποδοτικά πόρους ταξίδια».

Με τις 19 γραμμές Nightjet και οκτώ επιπλέον υπηρεσίες που παρέχονται σε συνεργασία με συνεργαζόμενους σιδηροδρόμους, η ÖBB διαθέτει ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο νυχτερινών τρένων στην Ευρώπη. Αυτό περιλαμβάνει το δίκτυο από την Ελβετία που λειτουργεί σε συνεργασία με την Swiss Federal Railways, που αποτελείται από έξι γραμμές.

Τους τελευταίους μήνες, οι δύο εταιρείες αξιολόγησαν διάφορες επιλογές για την επέκταση της υπηρεσίας. Σε μια επιστολή προθέσεων που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα, περιέγραψαν μια στρατηγική που θα αύξανε το δίκτυο Nightjet από την Ελβετία ώστε να ενσωματώσει συνολικά δέκα γραμμές και 25 προορισμούς.

swissinfo.ch

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης