Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Δριμύ κατηγορώ Ρώρου κατά των χειρισμών Πελετίδη για τρένο.


Συνέντευξη τύπου της παράταξης Ώρα Πατρών

Συνέντευξη Τύπου παρεχώρησε σήμερα, 15/09/2020, ο επικεφαλής της ΩΡΑ Πατρών Γιώργος Ρώρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Γρηγόρης και Γιάννης Τσιμπούκης και το μέλος της ομάδας Υποδομών της παράταξης Αγγελική Τσονάκα με τον συντονισμό της συζήτησης από τον Γιάννη Λάμπρου.

Η συνέντευξη επικεντρώθηκε σε δύο στρατηγικής σημασίας για την Πάτρα θέματα, τη διέλευση του τρένου και την υδροδότησή της.

Ο κ. Ρώρος αναφέρθηκε εκτενώς στην απώλεια μεγάλου τμήματος συμφωνημένης με την προηγούμενη κυβέρνηση υπογειοποίησης, συγκεκριμένα από το Ρίο έως τον Καστελλόκαμπο, την απουσία κάθε πρόβλεψης για την επέκτασή της στις νότιες συνοικίες καθώς και τη μελέτη - κατασκευή τραμ στις παραγλαύκειες οδούς.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι σαφείς και έρχονται ως συνέχεια της ματαίωσης της Νομικής, του παγώματος των έργων στην Πατρών-Πύργου αλλά και του σχεδιασμού για την απόδοση ενιαίου παραλιακού μετώπου χωρίς τη διέλευση σιδηροδρομικής γραμμής.

Τα ερωτήματα, δε, που προκύπτουν από αυτές τις αποφάσεις ενισχύονται από τη στάση της δημοτικής αρχής και του κ. Πελετίδη που βλέπει «θετικές εξελίξεις» σε όλα αυτά, προβάλλει νέο "θεώρημα Πελετίδη" ότι τα 5.2km υπογειοποίησης μεγαλύτερα του 8km υπογειοποίησης που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση...
Ο κ. Ρώρος διευκρίνισε ακόμα μια φορά ότι το πλαίσιο διεκδίκησης είναι ξεκάθαρο και αποφασισμένο στο δημοτικό συμβούλιο με καθολική αποδοχή και προβλέπει πλήρη υπογειοποίηση από το Ρίο με διεκδίκηση επέκτασης προς τις νότιες συνοικίες. Όποιος σταθεί απέναντι σε αυτό το πλαίσιο θα είναι απέναντί μας, τόνισε.

thebest.gr