Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Ταξιδεύοντας με τρένο στη Σρι Λάνκα: Από το Κάντι στο Έλλα.

Η σιδηροδρομική γραμμή από το Κάντι στο Έλλα φτιάχτηκε το 1864 από τους Βρετανούς αποίκους για τη μεταφορά τσαγιού. Σήμερα μεταφέρει ντόπιους, τουρίστες που ήρθαν να ζήσουν την εμπειρία, αλλά και κάθε είδους εμπόρευμα: από λαχανικά μέχρι κότες. Ταξιδεύοντας θα δείτε κόσμο να κρέμεται από τα παράθυρα φωτογραφίζοντας εξωτικά πυκνά δάση, αχανείς φυτείες τσαγιού, δεκάδες τούνελ και γέφυρες. Ντόπιοι έμποροι μπαίνουν σε κάθε στάση για να σας πουλήσουν ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα και ροφήματα. Ένα κανονικό ταξίδι με τρένο στον πολιτισμό της Σρι Λάνκα!

Εάν οι 7 ώρες σας φαίνονται πολλές, “κόψτε” το ταξίδι στη μέση με μια στάση στο Nuwara Eliya (στάση Nanu-Oya). Ιδανικά, αφού αποβιβαστείτε στο Έλλα, μπείτε σε ένα τουκ τουκ και ζητήστε να σας μεταφέρουν στη γέφυρα με τις 9 αψίδες, ένα σημαντικό αξιοθέατο της Σρι Λάνκα που απέχει μόλις 3 χλμ.

Tip: Λίγο πριν φύγει το τρένο, ντόπιοι πράκτορες αποδεσμεύουν τα απούλητα εισιτήρια. Ακόμα και χωρίς προ-κράτηση, είναι σχεδόν απίθανο να μη βρείτε θέση, έστω τελευταία στιγμή.


gr.skyscanner.com