Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020

Βόλος: Συνάντηση Λιούπη-Κεφαλογιάννη για το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, είχε ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της εκμίσθωσης από τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., ως διαχειρίστρια των ακινήτων του Ο.Σ.Ε., του παλιού αμαξοστασίου του Ο.Σ.Ε. στη Νέα Ιωνία του Δήμου Βόλου, στην ερασιτεχνική ομάδα της Νίκης Βόλου.

Ο κ. Λιούπης ανέφερε στον κ. Κεφαλογιάννη ότι η σύμβαση καταρτίστηκε το 2016 και τροποποιήθηκε το 2017 και αφορά τέσσερα κτίσματα και ακάλυπτη έκταση 10.831,67 τ.μ. που αποτελείται από τον χώρο του προπονητηρίου έκτασης 5.736,67 τ.μ. και τον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο του συγκροτήματος.

Η Νίκη Βόλου με τη σύμβαση αυτή αναλαμβάνει την υποχρέωση να ανακαινίσει τα υπάρχοντα κτίρια και να αξιοποιήσει τον χώρο δημιουργώντας ένα μουσειακό – πολιτιστικό – αθλητικό κέντρο, αρχικού προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ, ο οποίος θα περιλαμβάνει μουσείο, πέντε γήπεδα 5 Χ 5, γήπεδο με φυσικό χόρτο, κλειστό γυμναστήριο και χώρους εστίασης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Λιούπης, η υλοποίηση της σύμβασης θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας της περιοχής και ολόκληρης της πόλης και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ο.Σ.Ε. και της ομάδας της Νίκης Βόλου.

Παρόλα αυτά, και ενώ έχει συμφωνηθεί ως χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών η πενταετία από την υπογραφή της σύμβασης, εκκρεμεί μέχρι σήμερα η παράδοση του χώρου στη Νίκη Βόλου, με το πρόσχημα της ύπαρξης στον χώρο αρχειακού υλικού, καθώς και παλαιών υλικών του αμαξοστασίου και εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Ο υφυπουργός συμφώνησε ότι πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στην αξιοποίηση της περιοχής, κατανόησε το πρόβλημα που δημιουργείται από την καθυστέρηση παράδοσης των εγκαταστάσεων στη Νίκη Βόλου, και υποσχέθηκε ότι θα προβεί άμεσα σε επικοινωνία με τους αρμόδιους για την απομάκρυνση του αρχείου και των οχημάτων, προκειμένου να ελευθερωθεί ο χώρος και να αποδοθεί στον ερασιτεχνικό Σύλλογο, σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση.

volos.ert.gr